53c727643dd747.57795331

Welkom in New York, een stad die wordt geleid door tieners. Zij zijn de overlevers van een mysterieuze Ziekte. Nu leven ze in een wereld zonder internet, elektriciteit of andere hulpmiddelen. Voedsel wordt steeds schaarser, het risico op conflicten groter. De tieners hebben zich georganiseerd in stammen, en elke stam is tot de tanden bewapend.Jefferson is, een beetje tegen zijn wil, de leider van de Washington Square-familie. Donna, op wie hij in het geheim verliefd is, kent hij al van kleins af aan. Als ze een aanwijzing vinden over een mogelijk geneesmiddel voor de Ziekte, gaan ze op een levensgevaarlijke road trip om de mensheid te redden.

Het verhaal wordt verteld door Donna en Jefferson.

De stad is overgenomen door verschillende groepen jongeren doordat een mysterieuze ziekte die zich in rap tempo verspreide, ze horen bij de ‘Washington Square’ clan. Brainbox, ook wel BB genoemd gaat helemaal op in zijn idee een remedie te vinden tegen de ziekte die mensen vanaf de leeftijd van achttien velt, maar de zoektochten die daarvoor nodig zijn brengen meer ellende dan geluk op hun pad en niet iedereen is dan ook even blij met deze queest. Overal waar ze terecht komen zijn ook de ‘Uptowners’ die het ze bijna onmogelijk maken verder te komen zonder slag of stoot. Jefferson is gek op Donna maar heeft dit nooit durven vertellen, waarom ook? Iedereen gaat toch dood, maar toch twijfelt hij of hij het toch niet moet zeggen.

De gebeurtenissen volgen elkaar razendsnel op wanneer het boek vordert. Voor mij persoonlijk begint het pas echt te lopen bij de laatste hoofdstukken, waarin ze middenin de zoektocht zitten en dat vond ik erg jammer, maar wanneer de vaart inzet blijft die ook en word die alleen maar sneller. Wat erg leuk en lekker leest is dat de lettertypes van wanneer Donna en Jefferson verteld verschillen, het lettertype van Donna is iets speelser waar het lettertype van Jefferson weer serieuzer is en in de vertelling klopt dat helemaal.

Uitgeverij: L.S. Amsterdam
ISBN: 9789021807836
Pagina’s: 324
Prijs: € 14,95

 

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.