johnny-rep-buitenbeentje-mark-van-den-heuvelJohnny Rep speelde twee WK-finales en won twee keer de Europa Cup 1. Hij was een sekssymbool op voetbalschoenen, een rechtsbuiten met het uiterlijk van een playboy, een klassieke aanvaller die zowel binnen als buiten de lijnen bewees over een avontuurlijke, bijna jongensachtige geest te beschikken.

Sportschrijver Mark van den Heuvel is er in geslaagd die geest op onthullende en bij vlagen uiterst komisch manier te vangen, door een jaar lang intensief met de hoofdpersoon op te trekken.

Johnny Rep, buitenbeentje, is zo een roadmovie op papier geworden, een goudeerlijk en openhartig verslag van het leven in de schaduw van de grote successen, waarin Rep zijn omgeving maar ook zichzelf niet spaart. Tegelijkertijd is het een soms ontroerende saluut aan de gouden voetbaljaren zeventig, toen hij uitgroeide tot wat hij in de eeuwigheid zal blijven: een icoon van het gouden Oranje.

Johnny Rep, Buienbeentje is het levensverhaal van de bekende voetballer. Hij speelde onder andere als rechtsbuiten in het gouden elftal van Ajax, het Nederlands elftal en diverse buitenlandse clubs. Dit boek gaat echter niet zo erg diep op de voetbalcarrière, maar meer op het leven wat Johnny nu leidt. Johnny Rep neemt de auteur/biograaf mee naar zijn favoriete restaurants in Spanje en Nederland en verteld ondertussen over zijn leven, toen en nu. Door de soms humoristische manier van vertellen komt een eerlijk en recht door zee verhaal naar voren. Dat verhaal vertelt veel en eigenlijk niets. Het is jammer dat deze biografie wat op de vlakte lijkt te blijven.

Het boek in zijn geheel leest lekker weg, het bevat de nodige humor, maar of je de voetballer Johnny Rep écht leert kennen? In tegenstelling tot andere voetbalbiografieën is Johnny Rep. Buitenbeentje niet bijzonder. En dat is een gemiste kans want met wat meer over het verleden was het wellicht wat completer geworden. Niettemin toch een leuk boek om eens te lezen en te beleven hoe de voetballer in het leven staat. Daarnaast een mooi item voor de echte Johnny Rep fan.

Uitgeverij: Voetbal Inside
ISBN: 9789048834013
288 pagina’s
Prijs: € 19,99
[bol_product_links block_id=”bol_58b984f7055de_selected-products” products=”9200000060020037,9200000066192333″ name=”Johnny Rep. Buitenbeentje – Mark van den Heuvel” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.