-De opvolger van bestsellers Het Keto Plan en Go Keto
-70 heerlijke gluten-, granen-, suiker- en lactosevrije recepten.
-Ook geschikt voor diabetici en voor wie een proteïnedieet volgt.

Met Keto in 15 minuten, de opvolger van bestsellers Het Keto Plan en Go Keto, maakt Julie Van den Kerchove het je nóg gemakkelijker om de voordelen van de keto-keuken te ontdekken. Ze stelt een heus ‘superverbrander’-plan met 15 gedetailleerde dagmenu’s op en toont hoe je je natuurlijke vetverbranding kunt activeren zonder calorieën te tellen.
Het resultaat: meer energie, minder zin in zoet, een gezond gewicht en een lagere ontstekingsgraad.
Het boek bevat ook 70 eenvoudige gerechten die minder dan 15 minuten voorbereiding vergen en steekt boordevol ideeën voor een gezonde lunchbox, zowel voor volwassenen als kinderen. Inclusief boodschappenlijstjes en meal prep-tips om maaltijden voor te bereiden voor een hele werkweek. Alle recepten zijn gluten- en granenvrij, suikervrij, grotendeels lactosevrij en bieden een combinatie van vegan, vegetarisch, vis en gevogelte.

Zoals de titel al doet vermoeden, gaat dit (kook)boek over ‘ketose’. Dit betekent dat je lichaam vetten in plaats van suikers als hoofdbrandstof gebruikt. Ketonen, die worden aangemaakt door je lever in de ketose-fase, leveren een vierde energiebron die het lichaam in leven houdt tijdens de periodes van voedselschaarste. Hierdoor is het een superbrandstof voor je lichaam en verhoogt het de energie en je levenskwaliteit.

Julie legt je uit dat je lichaam door de juiste bereiding zetmeel kan omzetten in resistant starch: een vorm van zetmeel die veel minder effect heeft op je bloedsuikerspiegel, omdat het niet word opgenomen in de dunne darm.
Zodra je lichaam zich heeft aangepast en ‘fat-adapted’ is geworden, is het mogelijk om een flexibele low carb-levensstijl aan te nemen, waarbij je ook kan genieten van de vele lekkernijen die er verkrijgbaar zijn. Zo hou je het mentaal beter vol en heb je ook nog af en toe een traktatie voor jezelf.

Het klinkt allemaal geweldig, maar als je alles zelf wilt doen zal je veel moeten berekenen en research moeten doen. Julie heeft je al dit werk uit handen genomen en beschrijft haarfijn – aan de hand van een 3-faseplan – hoe je rustig de keto-levensstijl kan introduceren. Van het langzaam afbouwen van suikers tot het activeren van je vetverbranding met een keto-kuur. Ze heeft een volledig 15-dagenplan opgesteld dat je een aantal maanden zal moeten volgen om volledig ‘fat-adapted’ te worden. Gezien er natuurlijk veel boodschappen bij komen kijken en je goed moet weten wat je ketose wel en niet vertraagd, heeft ze ook wekelijkse boodschappenlijstjes voor je opgeschreven. Tevens handige mealprep-schema’s waarmee je sausjes, crackers en tussendoortjes kan voorbereiden.
Julie heeft echt zorgvuldig alle informatie en haar eigen beweegredenen en ervaringen overzichtelijk en duidelijk voor je beschreven en gebundeld. De inhoudsopgave en de index maken het opzoeken van specifieke informatie erg eenvoudig, tevens vermeld ze in de tekst vaak naar specifieke pagina’s.
Naast heel veel informatie rondom voeding en ketose, gaat dit boek ook over het spiritueel onderhouden van je lichaam en het belang van een positieve levenshouding. Zelfs 12 slaaptips en de vele voordelen (en tips) van Intermittent Fasting komen voorbij, ze heeft echt overal aan gedacht.

Julie legt in haar 70 keto-recepten de focus op gezonde veten zoals avocado, zaden, noten, extra vierge olijfolie of MCT-olie, ghee, kokos en groenten. Dit vult ze aan met kleine hoeveelheden eiwitten, zodat je van keto een duurzame levensstijl kan maken.

Keto in 15 minuten is echt een prachtig naslagwerk en kookboek dat volledig om een keto-levensstijl en goede levenskwaliteit draait. Het enige minpuntje is dat het best prijzig is allemaal; de keto producten, de speciale olie en de grote hoeveelheid poeders en zaden die je nodig hebt. Desondanks blijven er aardig wat recepten over die iedereen met een gemiddeld weekbudget kan maken. Onze top 3 van verrassende keto-gerechten is met stip op de eerste plaats ‘Bloemkoolpuree met bospaddenstoelen’, opgevolgd door de ‘Huevos Rancheros’ (als je net als mij een avocadoholic bent; een aanrader!) en tot slot de ‘Mojito energiebommetjes’. De gerechten zien er heerlijk uitnodigend uit, alles is bijzonder makkelijk te maken en meestal zijn bepaalde onderdelen of het hele gerecht wel een aantal dagen houdbaar.

Keto in 15 minuten is een must have voor iedereen die een Keto-levensstijl wil aangaan, aan Intermittent Fasting doet (of wil gaan doen), zichzelf wil trakteren op verrassende gerechten, en een gezond, duurzaam en gebalanceerde levensstijl wil hebben.

Uitgeverij: Lannoo
ISBN: 9789401466127
Pagina’s: 230
Prijs: €25,99

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.