Zelfs nu Katy en Daemon eindelijk helemaal voor hun liefde gaan, kunnen ze niet vrijuit gaan daten. Er komen allerlei andere obstakels op hun pad. Vrienden blijken ineens vijanden, en hoewel ze ook hulp krijgen uit onverwachte hoek, zijn ze hun leven verre van zeker. Maar ze houden stand. Ze moeten wel. Met ‘Opal’ zit je midden in het verhaal van Jennifer L. Armentrouts verslavende Lux-serie, de hotste fantasyserie van het moment.

Sinds Dawson, de broer van Dee en Daemon, uit de Lux- gevangenis is ontsnapt staat iedereen op scherp. Alles is veranderd, de relatie tussen Dee en Katy is veranderd, Katy zelf is verder veranderd, niets is meer zoals het was. Sinds Daemon haar heeft geheeld en ze dus in een hybride is veranderd, slaan haar gedachten op hol en weet ze niet meer wie ze is of hoe het nu verder moet. Al die gasten die achter hun aan zitten, alle moorden en doden en vooral degene die ze hebben laten gaan, hebben een plekje in elke gedachte op de dag. Het enige waar ze nu zeker van is is dat Daemon van haar houdt en zij van hem, zonder hem is ze niet compleet.  Het stilzwijgen waar Dee zich in wentelt om Katy niet te hoeven spreken gaat recht door Katy haar hart heen, haar beste vriendin is ze kwijt en dat doet pijn. Met alle dingen die zijn gebeurd en moeten gaan gebeuren, en het gevaar van het MvD en Daedalus die in hun nek hijgen, zal iedereen een tandje bij moeten zetten in deze vreselijke strijd met zijn vele slachtoffers. Er kunnen hieruit alleen maar verliezers komen en dat maakt alles nog moeilijker dan het al is. Ze zullen hun krachten moeten bundelen om terug te halen wat ze terug willen halen en daarin ook vertrouwen geven aan iemand die misschien niet eens te vertrouwen is. Alles is een gok, een vreselijke en doodenge gok, maar het niet proberen is helemaal ondenkbaar.

Het is wel alweer een tijdje terug dat deel 2 – Onyx, uit kwam maar zodra je de achterflaptekst  leest van dit deel sta je weer in het kleine stadje zij aan zij met Daemon en Katy. Hoe ze de kleuren kiezen voor de cover van elk deel weet ik niet, maar ze krijgen het elke keer voor elkaar om de kleur perfect te kiezen, ook deze cover is namelijk weer prachtig en adembenemend mooi en een genot om naar te kijken. Vaak draai ik tijdens het lezen even het boek om om naar de cover te kijken en eraan te zitten, want ook de vuurvliegjes zijn deze keer weer in reliëf. Ik moet altijd grinniken (en zelfs soms hardop lachen) om de beeldspraak die er gebruikt word tussen Katy en Daemon en om de chemie tussen die twee, in elk boek blijft die hetzelfde en elk boek geniet ik daar weer intens van. Er zitten stukken in die zo ontzettend zenuwslopend zijn dat mijn hart langzamer leek te gaan kloppen en de zenuwen werkelijk door mijn lijf gierden en m’n keel dicht knepen. Wanneer je dat hebt tijdens het lezen van een boek kun je niet meer terug en zit je vast totdat je de laatste bladzijde omslaat. Jennifer weet dat in elk deel weer voor elkaar te krijgen, stukken die je te pakken nemen, maar in dit deel is het zo erg dat ik er soms duizelig van werd. Zoals Daemon elke keer weer je bookcrush is, zo voel je ook de pijn van Katy door je heen gaan. Katy die haar beste vriendin Dee mist, het voelt alsof jij zelf een vriendin kwijt bent geraakt, het raakt je diep van binnen en je voelt wat ze doormaken. Mijn god zeg, het einde zou je misschien aan kunnen zien komen, maar je dénkt daar niet eens aan. Een emotioneel en verschrikkelijk einde dat je ontzettend raakt en kwaad maakt. Gelukkig hebben we nog een paar delen die erachter aan komen, want anders had ik ontploft van onmacht denk ik.

Uitgeverij: Zomer&Keuning
ISBN: 9789401913744
Pagina’s: 488
Prijs: € 15,-

[bol_product_links block_id=”bol_5be1840d68b7b_selected-products” products=”9200000095471429″ name=”Lux serie Deel 3 – Opal” sub_id=”Jennifer L. Armentrout” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.