Vijf vriendinnen besluiten samen op de Fiji-eilanden te gaan wonen, waar ze niet alleen een chocoladebedrijf beginnen maar ook zichzelf terugvinden.
Vlak voor hun pensioengerechtigde leeftijd besluiten Sina, Lisbeth, Ingrid en Maya Noorwegen te verlaten en bij hun vriendin Kat, die recent weduwe is geworden, op Fiji te gaan wonen.
De vrouwen hebben ieder hun eigen problemen en geheimen, maar samen vinden ze een nieuw doel: het maken van chocolade – bitterzoete roomzachte momenten van geluk.
Momenten van geluk is een heerlijk verhaal over vriendschap, hoop en chocolade.

In Momenten van geluk wordt je meegenomen naar de Fiji eilanden. Daar woont Kat, altijd in geweest voor avontuur. Samen met haar man Niklas reisde ze de wereld rond om mensen te helpen. Tot ze besluiten om een cacaoboerderij te kopen en daar hun laatste fase van hun leven samen door te brengen. Helaas komt dit plan ten einde wanneer Niklas opeens komt te overlijden. Kat blijft alleen achter, terwijl ze juist zo’n mensen-mens is. Op aanraden van haar huishoudster Ateca gaat Kat op zoek naar haar vier vriendinnen van vroeger. Elk van hen krijgt een brief waarin Kat ze uitnodigt om bij haar te komen wonen. Ze heeft voor elk van hun een eigen kamer en plan met de cacaoboerderij.

De vriendinnen Sina, Lisbeth, Maya  en Ingrid hebben ieder voor zich een goede reden om deze kans aan te nemen en ze komen allemaal naar Fiji. Daar besluiten ze de cacao boerderij om te toveren tot een chocolade fabriek. Samen vinden ze een nieuw doel in hun leven , het maken van chocola. Daarnaast vinden de vriendinnen niet alleen elkaar, maar ook zichzelf terug.

Momenten van geluk bestaat uit korte hoofdstukken, waarin elke vrouw apart aan het woord komt over hun leven, verleden, heden en de kijk op de toekomst. Naast de vijf vrouwen komt ook huishoudster Ateca vaak voor in het boek, die van een afstandje ziet hoe de vrouwen tot elkaar komen en zichzelf weten te herontdekken. Ook voor de lezer zit hier een leerzame boodschap in. Je bent zo oud als je je voelt, ouder worden gaat met gebreken, maar het is maar net wat je er zelf van maakt. En als je het verhaal van Momenten van geluk leest kan dat meer zijn dan je denkt. Een heerlijke roman om bij weg te dromen en nog een over na te denken wanner je het verhaal uit hebt.

Uitgeverij: Orlando
ISBN: 9789492086549
320 pagina’s
Prijs: € 19,95

[bol_product_links block_id=”bol_5b684f4275183_selected-products” products=”9200000095171977,9200000092170323″ name=”Momenten van geluk – Anne Ostby” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.