9200000091371522

De goden van de Vikingen komen tot leven in deze meeslepende, magische mythen. Lees over Odin met zijn ene oog, Thor en zijn machtige hamer en Loki de roodharige, listige bedrieger. Margaretha van Andel weet de taal van Kevin Crossley-Holland, waar de listen doorheen sijpelen, de goden in bulderen en het bloed vanaf druipt, weergaloos in het Nederlands te vangen. En de duistere illustraties vol spanning en schaduwen van Jeffrey Alan Love slepen je mee in de vreemde wereld van oude magie, reuzen, dwergen en monsters.

Huiver en geniet!

Kevin Crossley-Holland is een vermaard Brits vertaler, dichter en kinderboekenauteur. Eerder verscheen bij Lemniscaat zijn Arthur-trilogie.

Jeffrey Alan Love is een veelbekroond illustrator en schrijver. Hij werd onder andere genomineerd voor de World Fantasy Award, en won een gouden medaille van de Society of Illustrators.

De verhalen worden niet zomaar even verteld, ze worden gecreëerd en als bijna op een magische wijze aan de lezer getoond. De manier van vertellen houd je vast en neemt je mee in de bijzondere wereld van deze verhalen. De tekeningen zijn ontzettend mooi en intrigerend gemaakt, ik blijf ernaar kijken en elke keer terug kijken, zo bijzonder. Het boek heeft een heel aparte sfeer waardoor je erin blijf lezen en kijken zonder je om de tijd te bekommeren. Dat dit boek overal op de mooist gemaakte planken staat en op de bovenste plek op de lijst van belangrijkste boeken prijkt, is na het lezen, inzien en beleven van dit boek makkelijk te geloven. Dit zijn niet zomaar leuke verhaaltjes met mooie tekeningen, deze verhalen ga je over nadenken, er zit een boodschap in die met een ieder van ons te maken (kan) hebben. De tekeningen zijn zo bijzonder gemaakt, daar blijf je naar kijken en je zoekt in de tekening wat je in het verhaal leest en dat vind ik ontzettend tof gedaan. Of deze mythen nu echt bestonden of verzinsels zijn van een schrijver, je gelooft ze en ze maken je van tijd tot tijd zelfs een beetje bang. Ik vind dit niet een normaal ‘lees-lees’ boek, van dit boek, de verhalen en tekeningen moet je genieten, écht genieten, jezelf verbazen en vooral rústig de tijd nemen om ervan te genieten en niet zomaar even snel doorspitten. De losse omslag is lekker fel van kleur, geel en wit met de goden op een rots en de omslag van het boek zelf is heel mooi terracotta met een bruin-achtige kleur, óók met de goden erop maar wat meer ingetogener. Een heel mooi contrast zo ‘samen’.

pixlr_20180623112157592

Aan het einde van het boek krijg je nog een korte samenvatting van welke gebeurtenis bij welke van de goden, reuzen of andere personages in het boek hoort, en dat is wel handig. Kortom, ik vind het een prachtig groot en bijzonder boek en aan te raden aan iedereen die van een beetje geschiedenis, humor, angst en ongeloof houdt.

Uitgeverij: Lemniscaat
ISBN: 9789047710110
Pagina’s: 239
Prijs: € 27,95

[bol_product_links block_id=”bol_5b3deb3c33859_selected-products” products=”9200000091371522″ name=”Noorse mythen over Odin, Thor en Loki – Kevin Crossley-Holland” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.