Onverwacht – Angelique van Dongen

Ilja, Mascha en Fenne zijn drie vrouwen van begin dertig die alle drie hun eigen leven leiden en in verschillende levensfasen zitten. Ze zijn niet van elkaars bestaan op de hoogte, maar blijken meer met elkaar gemeen te hebben dan ze ooit konden vermoeden.
Als ze alle drie afzonderlijk van elkaar op een avond een telefoontje krijgen, staat de wereld op zijn kop. Ze reizen af naar Maastricht, waar ze kennismaken met elkaar en met hun vader, die ze nooit gekend hebben. Een bizarre situatie, maar er zijn ook veel mooie momenten aan het sterfbed van hun vader. Hun vader laat hen een erfenis na, waar ze graag gebruik van maken. Ilja neemt een besluit en kiest eindelijk voor zichzelf. Mascha wordt verliefd op de arts, tevens beste vriend van haar vader. Hij is echter getrouwd, dus heeft de relatie geen kans van slagen, denkt ze.
En Fenne twijfelt of ze nog langer door wil gaan met haar huwelijk als het op deze manier verder moet. De erfenis zorgt ervoor dat ze alle drie inzicht in hun levens krijgen. Hun band wordt al snel hecht en liefdevol.

In Onverwacht volg je de drie vrouwen Ilja, Mascha en Fenne. Alle drie hebben ze zo hun eigen leven en niets met elkaar te maken. Althans, dat denken ze, want na een telefoontje staat bij alle drie de vrouwen hun leven op zijn kop. Ze blijken dezelfde vader te hebben en hij ligt op sterven. De drie vrouwen komen met hun vader, en elkaar, in contact. Hoewel de situatie erg vreemd is, leren ze elkaar kennen en hebben nog een korte, maar fijne tijd met elkaar. Wanneer hun vader sterft en hij Ilja, Mascha en Fenne een erfenis na laat, gaan alle drie de vrouwen nadenken over hetgeen wat hen is overkomen, maar ook hoe ze hun verdere toekomst in willen gaan. Dat ze elkaar hebben gevonden en een band voor het leven krijgen is misschien wel de mooiste erfenis die de drie vrouwen konden krijgen.

Onverwacht leest heerlijk weg. Je leest elk hoofdstuk uit perspectief van één van de drie vrouwen. Op deze manier leer je ze alle drie goed kennen. Hoewel hun levens redelijk goed lijken te gaan, wordt alles op zijn kop gezet na dat ene telefoontje en de ontmoetingen die daarop volgen. Het verhaal is vol emotie, hoe bizar het ook is. Een heerlijk boek om bij weg te dromen en stille getuige te zijn van een onbeschrijfelijke band die tussen de vrouwen ontstaat, ondanks de verschillende fases van hun leven waarin ze zitten.

Uitgeverij: Ellessy
ISBN: 9789086602957
344 pagina’s
Prijs: € 17,95

[bol_product_links block_id=”bol_5690040bed893_selected-products” products=”9200000046134365″ name=”Onverwacht – Angelique van Dongen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.