Reis door de tijd 7 - Geronimo Stilton

‘ Dit is weer een Gi-Ga-Geweldig leuk boek van Geronimo Stilton’
Keizer Kattenklauw III en zijn piratenkatten zijn van plan om Muizeneiland de oorlog te verklaren. Daarom gaat Geronimo in opdracht van professor Volt opnieuw op reis door de tijd! Zijn missie: erachter zien te komen hoe knagers in het verleden ervoor zorgden dat er geen oorlog uitbrak en de vrede bewaard bleef. De professor heeft vier muizenissige bestemmingen uitgezocht:

1. Als eerste reist Geronimo naar de Griekse stad Athene in de tijd van de beroemde wijsgeer Plato. Volgens de professor was Plato de eerste die over het legendarische Atlantis schreef. Atlantis was een prachtig eilandenrijk waar de knagers in vrede en voorspoed leefden, maar dat uiteindelijk op mysterieuze wijze in het niets verdween. De professor wil dat Geronimo bij Plato zoveel mogelijk informatie verzamelt.

2. Na zijn bezoek aan Plato, lukt het Geronimo ook echt om Atlantis te vinden! Hij wordt er zelfs verwelkomd door de koningin van de hoofdstad Poseidonis. Wat denk je, zal hij te weten komen hoe en waarom dit prachtige rijk ten onder ging?

3. Geronimo’s derde bestemming is Engeland in het tijdperk van de stoere Kelten en hun wijze priesters, de druïden. Hij gaat een kijkje nemen bij de geheimzinnige stenen cirkel van Stonehenge. Hij probeert alles te weten te komen over die gi-ga-gantische stenen pilaren en hoe het zat met de oorlog tussen de Kelten en de Romeinen …

4. Dan reist Geronimo ook nog eens door naar Rokford, de hoofdstad van zijn eigen Muizeneiland, maar dan in de toekomst! Hoe het er daar aan toegaat, daar kom je vanzelf achter als je het boek leest. Het wordt een mega-spannende ontdekkingstocht!

Deze keer een heerlijk dik boek van onze held Geronimo Stilton. In dit avontuur wordt hij door Professor Volt uitgenodigd om hem te komen helpen met zijn onderzoek. Zoals altijd gaat de hele familie mee, wat garant staat voor een spannend muizig avontuur. Samen reizen ze door verschillende tijdperken om het nodige onderzoek te doen. In Athene leren ze het nodige van Plato, om vervolgens achter het geheim van Atlantis te komen. Ook de wonderbaarlijke stenen in Stonehenge wordt bezocht door de muizige onderzoekers. Maar onze muizenhelden gaan niet alleen naar het verleden, er zit ook een reisje naar de toekomst in Rokford bij. En wat ze daar aantreffen…

De boeken van Geronimo Stilton zijn erg populair onder de jeugd en dat is niet zo verwonderlijk. Door de spannende verhalen, die overigens een hoge leerfactor hebben door de diverse geschiedenisweetjes, en de vrolijke tekeningen is het alsof je even écht met Geronimo op pad bent. Elk Geronimo boek heeft wel iets wat het extra bijzonder maakt. In Reis door de tijd 7 is dat een 3D bril. Deze bril is regelmatig nodig en geeft een leuke extra dimensie aan lezen. Ontzettend leuk om zelf als kind te lezen, maar ook zeer welkom als voorleesverhaal voor het slapen gaan. Het maakt het voorlezen een stuk gezelliger met Geronimo en zijn muizige vrienden.

Uitgeverij: De wakkere muis
ISBN: 978-90-859-2297-1
Pagina’s: 352
Prijs: € 24,95

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.