HET LEVEN ZIT VOL VRAGEN. KUTVRAGEN.
EN MEER DAN EENS HEEFT JE BESTIE OF DE SLIJTER HET ANTWOORD.

MAAR WAT ALS DAT NIET HELPT?
WAT ALS NA DE KATER DE VRAAG BLIJFT DOORDREUNEN IN JE HOOFD?
WEL OF NIET NAAR BED MET JE EX?
JE OUDERS BLOKKEREN OP WHATSAPP?
OF ZE GEWOON UIT DE OUDERLIJKE MACHT ZETTEN?
JE TOEKOMST VANDAAG OF VOLGEND JAAR VERKNALLEN?

DE RUMAG BIJBEL WEET RAAD. EN ALS HET ANTWOORD JE NIET BEVALT, WEET RUMAG ÓÓK RAAD.
VOOR IEDEREEN DIE TEGEN EEN STOOTJE KAN
OF EEN BEUK IN HET GEZICHT.

Er zijn maar weinig mensen die nog niet gehoord hebben van de hype van dit moment: het Amsterdamse lifestylemerk RUMAG. Je kan zelfs kaarten versturen met hilarische (ietwat gemene of enorm droge) quotes en grappige uitspraken. Daar blijft de merchandise niet bij; sieraden, gelukskoekjes, rompers, kleding, mokken, deurmatten, tassen, balonnen en agenda’s vliegen als warme broodjes over de toonbank. Met meer dan een miljoen volgers is RUMAG. de happening van 2019 en wij snappen wel waarom!

DE RUMAG. BIJBEL. is exact hetzelfde concept als Het boek met alle antwoorden; sluit je ogen, stel een vraag en open het boek op een willekeurige rechterpagina waar je je antwoord/je opdracht zult vinden. Ben je het er niet mee eens, lees dan de linker pagina. De antwoorden en opdrachten zijn divers. Van ’GEEN.IDEE’ tot ‘BREEK.ZIJN.BENEN’ en ‘PAK.EEN.ZONNEBANKJE’ tot ‘HEB.EVEN.ZELFMEDELIJDEN.MAAR.PAK.DAARNA.DE.DRAAD.WEER.OP.MET.JE.ZEIKHOOFD’; je kan het zo droog (of grof) niet bedenken en het staat in deze bijbel. Elk antwoord weet wel een lach op je gezicht te toveren en op feestjes zal iedereen DE RUMAG.BIJBEL willen inkijken en uitproberen (om vervolgens in de lach te schieten).

Het grote verschil met Het boek met alle antwoorden is echter dat het in een RUMAG jasje is gestoken, met een flinke hoeveelheid botte opmerkingen, hilarische quotes en vol dingen die je zelf nooit hardop zou zeggen (gezien ze gewoon te grof zijn).
De vormgeving is hilarisch en geheel in zwarte RUMAG stijl, met als knipoog verstopte lichaamsdelen op de hardcover. Het hoeft niet altijd serieus en dit boek kan je juist helpen alles een beetje luchtig in perspectief te zien. 

Sommige uitspraken zijn eerlijk of geven je een opdracht, andere gaan eigenlijk net te ver, maar op de één of andere manier kan RUMAG daarmee juist een glimlach op je gezicht toveren. Ik denk dat die botte ongegeneerde eerlijkheid in de uitspraken, in combinatie met de droge humor, het geheim van het succes van het merk RUMAG is. Simpele, eerlijke, maar vooral goed doordachte quotes die iedereen aan het lachen weten te krijgen. Voor ons is DE RUMAG.BIJBEL een onmisbaar boek in je boekenkast, mits je tegen een stootje kan.

Uitgeverij: Unieboek | Het Spectrum
ISBN: 978 90 00 36963 8
Pagina’s: 400
Prijs: €12,99

[bol_product_links block_id=”bol_5d657478ade7f_selected-products” products=”9200000108382567″ name=”DE RUMAG.BIJBEL” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.