Serafina, die half kat half meisje is, won al verschillende gevechten met duistere krachten. Nu is de rust op Biltmore weergekeerd, maar Serafina vertrouwd het niet. Ze patrouilleert dag en nacht over het landgoed en mist haar beste vriend, Braeden.

Wanneer Serafina getuige is van een vreemd misdrijf, zet dat haar hele wereld op zijn kop. Zijn alle goede mensen boosaardig geworden? En hoe kan ze mensen beschermen als ze twijfelt aan zichzelf?

Serafina en de zeven sterren is het epische laatste deel in de serie.

Ook al heeft ze alle spannende gevechten achter zich, is er niets anders dan serene rust in Huize Biltmore en heeft de ondertussen 13-jarige Serafina gezelschap van haar twee lieve katten Grijs en Vonk, waait er een onrust door haar lichaam. Ze patrouilleert dag en nacht in de hoop dat ze een verklaring kan vinden voor haar voorgevoel.
Wanneer er dertien rijtuigen komen voor het jaarlijkse jachtseizoen, krijgt Braeden te horen dat hij terug moet naar New York. Gezien er in het verleden al sprake was tussen een opbloeiende liefde tussen hem en Serafina, is dit voor hen allebei een klap. Nadat Braeden weg is zit ze in een dip. Hij was de enige die haar echt kende en haar beste vriend.
Braeden komt echter stiekem terug voor haar en als ze samen buiten in een diep gesprek verwikkeld zijn, zijn ze getuige van iets magisch. Een magisch wit hert verschijnt voor hen. Alleen wordt het opgejaagd door de jagers en neergeschoten. Braeden sprint gelijk op het hertje af en probeert het te genezen, terwijl Serafina de jagers terug naar Huize Biltmore jaagt.

Wanneer meneer Vanderbilt haar de volgende dag bij zich roept, verwacht ze een standje te krijgen, maar in plaats daarvan lijkt hij doodsbang. Hij wil haar diezelfde dag nog op de eerste verdieping onderbrengen dicht bij baby Nell, zodat ze iedereen die binnenkomt en vertrekt in de gaten kan houden. Tevens moet ze haar wilde voorkomen verruilen om als deftige dame alle avondmaaltijden in de banketzaal met de rijkelui door te brengen. Zo kan ze een goed beeld krijgen van alle aanwezigen. Voor het eerst moet ze haar veilige onderkomen bij haar vader in de kelder verruilen, maar als meneer Vanderbilt echt denkt dat er een dreiging voor zijn pasgeboren baby is, dan is ze vastbesloten deze te vinden.

Als ze een befaamde jager hoort opscheppen dat hij een bergleeuw wil doodschieten, weet ze dat haar halfzus en halfbroer in gevaar zijn. Wanneer ze hen probeert te waarschuwen komt ze midden in het gevecht terecht, waar ze niet alleen de jacht moet openen op de jagers, maar ook op een onzichtbare mysterieuze vijand die iedereen aanvalt.
De dreiging wordt groter en groter als deze onzichtbare vijand steeds meer mensen dood. Sinds Braeden van de aardbodem is verdwenen na die avond met het hertje, heeft ze niemand waaraan ze haar twijfels kan vertellen. Haar twijfels dat zij misschien het monster is…

Serafina en de zeven sterren speelt zich af in Huize Biltmore en de omliggende bossen, in North Carolina omstreeks 1900. Het is het derde deel in een spannende serie die draait om het magische meisje, a la Katniss van The Hunger Games, dat kan veranderen in een mens en een bergleeuw.
Net als de twee voorgaande delen bevat ook dit boek een prachtige cover, die ook verdergaat op de achterflap.

Serafina en de zeven sterren is een verhaal vol magie, een beetje als Harry Potter, vol mysteries en de kracht van familie en vriendschap. Je ziet Serafina opgroeien in de reeks van onzeker meisje tot een powervrouw die alles zal doen om haar familie en geliefden te beschermen. Er worden nieuwe personages geïntroduceerd, zoals het opmerkzame meisje Jess, de dochter van de vreselijkste jager. Het verhaal is erg spannend, waardoor het geschikt is voor kinderen van 10 jaar en ouder. Het heeft echt een geweldig en waardige laatste veldslag, waarmee het Serafina-tijdperk met een knaller afsluit.
De leidraad van Serafina en de zeven sterren is het belang van samenwerken en investeren in een betere toekomst. In de huidige tijd is iedereen hiermee bezig, dus ik vind dat het dan ook mooi aansluit bij dit geweldige slot van de Serafina-reeks.

Nu we na drie geweldige boeken afscheid moeten nemen van de sterke jonge vrouw Serafina, kunnen we alleen maar hopen dat de boeken verfilmd zullen worden.

Uitgeverij: Lannoo
ISBN: 9789401463775
Pagina’s: 348
Prijs: €16,99

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.