Een tovenaar met duistere krachten doolt ’s nachts door het woud. Er gebeuren vreemde dingen: een storm steekt op, rivieren overstromen en bomen worden uit de grond gerukt. Het kwaad is terug.

Serafina, die half kat en half meisje is, bedenkt samen met haar vriend Braeden een riskant plan om de tovenaar te verslaan. Zullen ze het landgoed kunnen redden? Ook nu het kwaad sterker is dan ooit?

Wanneer Serafina in het duister wakker wordt, komt ze er al snel achter dat ze een gat van een aantal maanden in haar geheugen heeft. Om te ontrafelen wat er met haar is gebeurd vertrekt ze richting Huize Biltmore, waar haar vader, haar vriendje Braeden en andere vrienden wonen. Voordat ze echter bij Huize Biltmore aankomt, ziet ze dat de rivier in het bos gevaarlijk ver buiten zijn oorspronkelijke oevers is getreden en de hele vallei onder water heeft gezet. Wanneer ze een duistere tovenaar ziet ronddolen door de vallei, is haar al snel duidelijk dat hij met zijn duistere krachten verantwoordelijk is voor de vernieling.
Ze moet de inwoners van Huize Biltmore zo snel mogelijk waarschuwen, maar op de één of andere manier kan ze geen contact maken met Braeden noch de andere inwoners van Huize Biltmore. Eenzaam en alleen gaat ze op pad. Hoe kan ze zorgen dat ze wordt herenigd met haar geliefden? En is dit extreme kwaad wel te verslaan?

In het dankwoord van dit waardige slot van de trilogie rondom Serafina, laat Beatty ons weten dat hij bezig is met een boek rondom een nieuw personage met een speciale gave. Dit boek zal ik zeker lezen, gezien ik dol ben op de schrijfstijl van Beatty en de magische wereld die hij weet te creëren.
De kracht van vriendschap en samenwerking staat centraal in Serafina en het versplinterde hart, maar de hoofdpersonages moeten zich ook nu weer door allerlei emoties heen zien te worstelen. Vooral het verdriet en de eenzaamheid is tastbaar voor de lezer en weet je onvermijdelijk te raken. Tevens beschrijft Beatty Serafina’s emoties en gevoelens zo krachtig, dat je een band met haar opbouwt en alles mee beleeft.

Ook in dit deel is de natuur weer zo realistisch beschreven dat je het gevoel hebt dat je naast Serafina door de vallei loopt, waar je het wilde water hoort stromen en de regen op de bladeren hoort kletteren.
Ik kan niet teveel over de inhoud van het boek vertellen, want Beatty wil liever dat mensen verrast worden, maar wat is Serafina en het versplinterde hart een heftig en prachtig slot!

Serafina en het versplinterde hart is het derde deel in een razend spannende reeks voor kinderen van 10 jaar en ouder.

Uitgeverij: Lannoo
ISBN: 9789401442558
Pagina’s: 373
Prijs: €16,99

[bol_product_links block_id=”bol_5b530caf25368_selected-products” products=”9200000091371820″ name=”Serafina en het versplinterde hart – Robert Beatty” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.