Wat is nou leuker om in de stemming te komen – het liefst al maanden van tevoren – dan Sinterklaasliedjes zingen? Dat doen met een boek van Mark Janssen! Van ‘Wie komt er alle jaren’, via ‘Hoor de wind waait door de bomen’ en ‘Hij komt, hij komt’, tot ‘Hoor wie klopt daar kinderen’ en ‘O, kom er eens kijken’ – het hele Sinterklaasverhaal in liedjes. In de feestelijke prenten van Mark Janssen zien we hoe zeven kinderen, verkleed als sinterklaasjes en pietjes, proberen bij de échte Sint te komen. Maar op elke prent gaat er iets mis… dus je mag raden hoe ze er op de laatste prent uitzien.

Dit zijn twee boekjes die ieder dezelfde  twaalf sinterklaas liedjes bevatten. De boeken bevatten de tekst van de sinterklaas liedjes. Maar er staat ook een QR code in/op om te scannen, waardoor je de muziek krijgt en mee kunt zingen met de muziek op Spotify.

Ik kreeg twee boeken binnen, één grote voor mijzelf en mijn dochter Bodi van bijna drie, en één kleiner kartonboekje voor onze lekkere kwijlebabbel Broly van 6 maanden. Het formaat van het grote boek is dan ook lekker groot gemaakt, 25 bij 33⁵ en dat houdt super lekker vast voor de wat grotere kleinerikjes. Het kleine kartonboekje is 20 bij 15 en heeft lekkere dikke pagina’s zodat die kleine kleinerikjes er ook nog een beetje over heen kunnen kwijlen en eraan kunnen zitten zonder dat het meteen stuk gaat. Het mooiste is dus dat klein en groot hun eigen boek hebben, maar wel hetzelfde lezen en zingen. Een hele toffe combi om in huis te hebben als je twee kleintjes hebt.  De boekjes zijn precies hetzelfde qua inhoud. Ik heb Bodi even gevraagd wat zij van de boeken vond (de voorkant, de liedjes en de muziek) en mijn Bodi zegt over het grote boek ‘De tekeningen zijn heeel moooi, en de letters voorop vind ik ook heel leuk’ ze bleef er maar overheen gaan met haar nagels en vingers, want de letters op het grote boek zijn in goudkleur en gestanst.

Daarna hebben we samen de muziek aangezet via de QR code die op de achterkant van het kartonboekje staat, en op de eerste bladzijde van het grote boek staat. We hebben samen gezongen en mama moest af en toe echt wel even meelezen omdat ik de liedjes niet (meer) ken. En ook dat is dus super fijn, want door de combinatie van muziek en tekst kun je er echt een mooie avond van maken samen, zélfs als je de tekst dus niet kent of niet meer weet. Het is ook erg leuk dat deze boekjes ook de muziek ‘bevatten’, omdat Bodi dit jaar alles voor het eerst pas écht meekrijgt, en dus de liedjes begint mee te zingen. Vorig jaar was ze daar gewoon nog te klein voor, al hebben we toen ook flink gezongen hoor.

De illustraties van Mark zijn echt ontzettend leuk gemaakt, mijn dochter bleef ernaar kijken. Voor wie bepaalde originele sinterklaas karakters hoopt te zien, zal die hier niet vinden helaas, dat vind ik persoonlijk erg jammer want dat is voor mij echt het sinterklaasfeest, maar dat is de keuze geweest die Mark heeft gemaakt. Ik heb ontzettend genoten met en van Bodi door deze boekjes, dus als je nog wilt genieten voor en met het sinterklaas feest dat ik echt aan in deze boeken zo snel mogelijk te bestellen.

Uitgeverij: Lemniscaat
ISBN: 9789047712213
Pagina’s: 24
Prijs: € 10,00

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.