9200000079006298

Een jaar na het toernooi zitten Fletcher en Ignatius nog steeds opgesloten in de kerkers van Pelt. Nu zullen ze worden berecht door de Onderzoeksraad, een machtig instituut waarvan het bestuur niet het beste met Fletcher voor heeft. Tijdens het proces worden er schokkende onthullingen gedaan over Fletchers afkomst, maar hij heeft weinig tijd om erbij stil te staan. De afgestudeerden van de Vocans Academie worden diep de jungle van de orks in gestuurd, om een gevaarlijke missie te voltooien voor de koning en zijn raad. Als ze falen, zullen de legers van de orks machtiger worden dan ooit. Met zijn vrienden Othella en Sylva aan zijn zijde, vecht Fletcher zich een weg naar het hart van het orkenrijk om Hominum van de ondergang te redden. Al wordt het zijn dood.

20180101_165822

Samen met Ignatius zit Fletcher al bijna meer dan een jaar opgesloten in de kerkers van Pelt. Gelukkig had iemand het risico genomen om boeken in zijn kleine cel te verstoppen, waarmee Fletcher zijn tijd, tot hopelijk een rechtvaardig proces, kon doden. Een van die boeken had hem juist geïnspireerd om strijdmagiër te worden. Ignatius en Fletcher trainde iedere dag. Als het proces ook daadwerkelijk plaats vindt, wordt hij berecht wordt door de Inquisitie, een machtig instituut waarvan het bestuur niet echt aan de kant van Fletcher staat. Vele vijanden passeren de revue tijdens het proces en zouden hem graag een kopje kleiner willen maken, maar oude bondgenoten doen hun best om Fletcher te redden van een onaangename dood. Ook wordt er meer duidelijk over de afkomst van Fletcher, wie zijn ouders zijn en daarover is zelfs Fletcher verbijsterd.

Maar echt tijd om daarbij stil te staan heeft hij niet, want de Koning en zijn raad beslissen dat de afgestudeerden van de Vocans Academie op een zeer gevaarlijke missie worden gestuurd. De missie heeft twee doelen, het vernietigen van duizenden koboldeieren, maar ook het redden van Lady Cavendish. Er worden vier teams opgesteld, te weten het team van Isadora, Malik, Seraph en natuurlijk het team van Fletcher. Elk team krijgt een demon die als kanaal fungeert, zodat de bevolking de vorderingen van hun missie kunnen volgen. Daarnaast krijgen ze ook een gids. Ze zullen ver van de piramide worden afgezet en moeten hun weg door het orkenoerwoud zien te vinden en dat alles ook nog eens binnen een aangegeven tijd. Gaat het team van Fletcher het lukken om in het hart van het Orkdom te komen en hun missie te voltooien?

20180101_165654

De geweldige schrijfstijl van Taran Matharu trekt je ook dit keer weer mee de wereld van Fletcher in. In deel 2 stijgt de spanning nog eens extra. Je komt in het begin iets meer te weten over de afkomst van Fletcher, die echt iedereen zal doen verbazen. Maar zodra het avontuur begint, beschrijft Taran de wereld waarin Fletcher zich op dat moment begeeft, zo mooi. Dat ook al is het een fantasy verhaal, het is alsof je met Fletcher en zijn vrienden mee bent op de queeste. Alles wat zij ervaren, maak jij ook zo van dichtbij mee, de elven, de dwergen, de demonen, de orks, zelfs de omgeving, je ziet, voelt en hoort gewoon alles. Taran Matharu heeft echt een geweldige schrijfstijl, die zo pakt. Tot het einde zit je in spanning, gaan ze het redden en krijgen ze het voor elkaar? De verschrikkelijk spannende cliffhanger, doet je hunkeren naar deel 3 maar die komt gelukkig in april 2018 uit. De Summoner is een geweldige fantasy-serie die over magische wezens en legendarische helden gaat, met veel actie, magie, avontuur en bijzondere vriendschappen.

Uitgeverij: Unieboek | Het Spectrum BV
ISBN: 978 90 00 35831 1
Aantal pagina’s: 368
Prijs: € 18,99

 

[bol_product_links block_id=”bol_5a508c22a212f_selected-products” products=”9200000079006298,9200000079179034″ name=”De Edele – Taran Matharu” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.