9200000011326163

Deel 1 – Oorsprong: Stefan en Damon Salvatore zijn onafscheidelijk, tot ze Katherine ontmoeten, een mysterieuze schoonheid die hun wereld op zijn kop zet. Stefan en Damons hechte band verandert in dodelijke rivaliteit als zij naar Katherines gunsten dingen. Maar Katherine heeft een geheim: ze is een vampier en heeft zich voorgenomen de broers ook in vampiers te veranderen, zodat ze tot in de eeuwigheid samen kunnen zijn… Deel 2 – Bloeddorst: Stefan Salvatores grote liefde heeft hem veranderd in een vampier… en ze verwoestte zijn ziel. Nu dreigen hij en zijn broer Damon ontdekt en vermoord te worden. Ze vluchten naar New Orleans, maar daar worden ze voor nog grotere gevaren gesteld: de stad wemelt van de vampiers… en vampierjagers. Zal Stefans onsterfelijke ziel voor eeuwig verdoemd blijken te zijn…?


Voor de liefhebbers van The Vampire Diaries is deze reeks verslavend! Waar de eerdere boeken van L.J. Smith, namelijk de dagboeken van Elena, niet volgens verhaal in de serie zijn opgenomen, is het verhaal van Stefan duidelijk meer op de serie gebaseerd dan andersom. Hierdoor is het een feest der herkenning, op enkele details na die deze reeks origineel en verrassend maken.
In Oorsprong maak je kennis met Stefan als zeventienjarige jongen die er alles aan doet om in de gunst bij zijn vader te komen. Zo verlooft hij zich met het meisje uit het dorp dat voor hem bekend staat als een grijze muis. Stefan is zeer ongelukkig bij het idee dat hij de rest van zijn leven met haar moet doorbrengen, vooral als de mysterieuze wees Katherine intrek neemt in het gastenverblijf van de familie Salvatore. Zij is alles wat hij wenst in een vrouw: vurig, passievol en spannend. Maar hij kan niet toegeven aan zijn verleidingen, niet nu hij verloofd is met de grijze muis. Daar komt verandering in als zijn verloofde op de avond van de bekendmaking vermoord wordt aangetroffen in de tuin met twee kleine wondjes in haar nek…
Vanaf dat moment beheerst Katharine zijn leven volledig. Hij is compleet in de ban van haar, tot hij erachter komt dat zij een vampier is, de bloeddorstige wezens waar zijn vader en andere dorpsgenoten al tijden op jagen. Kiest hij voor de liefde of de goedkeuring van zijn vader? Door een noodlottige avond en bepaalde keuzes verandert Stefan zijn leven op slag….
Ook als je de serie niet kijkt, maar wél verslaafd bent aan boeken waarin vampiers de hoofdrol spelen, zul je zeker aan je trekken komen. The Vampire Diaries en met name Stefan zijn dagboeken bevatten alles wat nou juist deze wezens zo spannend maakt, zoals romantiek, mysterie, bloeddorst en het vasthouden aan het laatste beetje menselijkheid dat ze nog hebben. Waar deze reeks zich in onderscheidt, is dat je eerst een goed achtergrondbeeld geschetst krijgt. Wie zijn Stefan en Damon? Hoe was het om in die tijd in te leven en bovenal: hoe is het als je grootste liefde niet alleen jou maar ook je broer verraadt en je ineens moet leven als een wezen waarvan gezegd wordt dat ze geen ziel hebben?
Ik kan dan ook maar één ding zeggen: deze boeken mogen zeker niet in je collectie ontbreken!
Uitgever: Boekerij
Prijs: 18,95

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.