9200000009850331

Eve heeft net genoeg geld om van te leven. Ze probeert de littekens die ze aan haar jeugd heeft overgehouden te verbergen en nieuwe te voorkomen, door uit de buurt te blijven van haar smerige baas. Als haar een uitweg wordt geboden – 100.000 euro om te doen alsof ze iemand anders is – denkt ze gek te zijn als ze het niet doet. Maar het wordt haar al snel duidelijk dat ze een gevaarlijk spel speelt. Ze moet erachter zien te komen wat er precies gebeurd is met het meisje dat ze moet impersoneren. Gevangen in een web van leugens en bedrog is Eve wanhopig op zoek naar de waarheid, zelfs als dat betekent dat ze een verleden vol moorddadige geheimen onder ogen moet zien.


Van een mysterieuze broer en zus krijgt Eve het aanbod om 100.000 ton te verdienen als ze voor een paar weken doet alsof ze hun nichtje Aurora is. Ze lijkt namelijk sprekend op haar en de broer en zus wrijven bijna in hun handen. Aurora is een aantal jaren geleden spoorloos verdwenen nadat haar beste vriendin Liz zelfmoord heeft gepleegd. Als zij voor haar achttiende verjaardag niet terug is, erft ze ook geen immens bedrag en gaat het geld ook aan de broer en zus voorbij. Omdat Eve niets meer te verliezen heeft, besluit ze op het aanbod in te gaan.
Al snel blijkt dat het overnemen van het leven van Aurora geen gemakkelijke opgave is. Eve’s leven is zo ongeveer het tegenovergestelde aan dat van Aurora. Waar Aurora is opgegroeid in rijkdom, is Eve op jonge leeftijd in de steek gelaten door haar moeder waardoor ze van pleeggezin naar pleeggezin werd gestuurd.
Wat het helemaal moeilijk maakt, is dat ze bij de machtige Althea, de grootmoeder van Aurora, in huis moet wonen en zij bij haar vooral niet door de mand mag vallen.
In het begin lukt het Eva aardig om Aurora te imiteren. De familie lijkt haar te geloven evenals de oude vrienden van Aurora. De opdracht wordt pas lastig als ze ineens allerlei stemmen in haar hoofd hoort van Liz, de overleden beste vriendin van Aurora. Ook ontvangt ze telefoontjes van Liz en heeft ze ’s nachts last van een klopgeest die haar bijna tot waanzin drijft. Deze geest waarschuwt haar voor de intenties van de familie en ze zegt dat ze geen zelfmoord heeft gepleegd, maar dat de moordenaar zich onder de vriendengroep van Aurora begeeft. Eve lijkt steeds meer haar eigen identiteit kwijt te raken en het is nog maar de vraag of zij op tijd het mysterie rond de dood van Liz ontrafelt.
Jaffe is erin geslaagd om een zeer spannend en pakkend verhaal te schrijven over identiteit, intrige, rijkdom, vriendschap en liefde. Tot het einde toe heb je geen idee waarom Aurora verdwenen is en of Liz zelfmoord gepleegd heeft of vermoord is, tot de plot. Als je eenmaal achter de waarheid komt, is het alsof je een klap in je gezicht krijgt, zo goed is het gevonden van de auteur. Heb je zin om eens flink te griezelen, puzzelen wie er verdacht is en een liefdesverhaal in één, dan is Waanidee absoluut een aanrader.
Uitgever: Van Goor
Prijs: 19,99

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.