Theo_Bee-_Lev_Bont

In deze roman volgen we de omzwervingen van Theo Bee, die eind jaren zestig na een traumatische jeugd op 16-jarige leeftijd het ouderlijk huis verlaat. Hij trekt door de States waar Vietnam woedt en het land in tweeën heeft gespleten. Hij raakt zwaar verslaafd aan de speed en doorstaat ernstige ontwenningsverschijnselen. Geweld, verkrachting en beroving kruisen zijn pad. Hij bereist het hele land: New York, Denver, Texas, San Francisco, de verlaten prairies, de onmetelijke wouden en de schitterende bergen. Hij kookt er zijn potje, strikt zijn konijntje en gaat op zoek naar werk als ‘ie weer eens platzak is. Hij ondervindt aan den lijve dat het racisme nog bijna overal welig tiert.
Met de duim zijn neus achterna. Niet alleen door de Verenigde Staten, maar ook door Marokko, Griekenland en met name de Balkan. En ja, overal vrouwen natuurlijk, de ene opwindende en soms bizarre relatie na de andere. Maar zijn verwonde geest maakt daar telkens een eind aan. Met ‘Theo Bee’ schetst de auteur een bijzonder tijdsbeeld van de seventies met zijn seks, drugs en rock-‘n-roll die in sommige opzichten net zo kleinburgerlijk waren als de maatschappij waartegen hij zich keerde.

In Theo Bee neemt de auteur je mee in het leven ven Theo Bee. Theo brengt de fase van zijn leven die het verhaal beschrijft vooral liftend door. Zo reist hij door heel Amerika en komt daar in aanraking met bijzondere personen die hem met diverse facetten van het leven kennis laten maken. Zo komt hij bijvoorbeeld terecht in de wereld van drugs, waar hij uiteindelijk ook weer doorheen komt. Naast Amerika passeren ook andere landen de revue en ondertussen houdt Theo er zijn eigen filosofie op na, opgedaan na een traumatische jeugd én tijdens zijn vele reizen, maar soms werkt dit tegen hem. Vooral als het relaties met diverse vrouwen betreft. Theo Bee gaat letterlijk en figuurlijk zijn eigen weg, met zijn duim in de lucht.

Theo Bee is een bijzonder boek om zowel te lezen als te bekijken, want diverse mooie tekeningen sieren het boek. Dit zorgt er mede voor dat het verhaal tot de verbeelding spreekt. Daarnaast is het verhaal in de ik-vorm geschreven. Persoonlijk zorgde dat ervoor dat ik me helemaal in de hoofdpersoon kon inleven. De schrijfwijze is modern, maar prettig en toegankelijk, het avontuur soms scherp en spannend. Zo komt Theo in situaties waarvan je eigenlijk weet hoe het gaat aflopen, toch is het verrassend om te zien hoe het verhaal verloopt. Een echte must-read voor liefhebbers van avontuur.

Uitgeverij: PMA
ISBN: 9789078840329
Prijs: € 16,45

[bol_product_links block_id=”bol_5be15390abd03_selected-products” products=”9200000005007980″ name=”Theo Bee – Lev Bont” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

2 reacties op Theo Bee – Lev Bont

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.