1002004013546390

Community is in Nederland nog een relatief onbekende sitcom, maar nu de eerste twee seizoenen verkrijgbaar zijn op dvd kan iedereen genieten van deze toch wel geniale serie. In het begin denk je te maken te hebben met een standaard komedieserie, toch verandert dit gaandeweg het eerste seizoen al snel. Dat komt vooral door de karakters die de serie dragen.

Seizoen 1
Gladde prater en ex-advocaat Jeff Winger moet nog heel veel leren en om dat te voorkomen gaat hij naar Greendale Community College. Zijn diploma is ongeldig verklaard, hij is afstandelijk en hij is dan ook niet van plan om vrienden te maken. Helaas voor Jeff is hij daar niet het enige buitenbeentje. Maar vreemd genoeg zoekt dat soort mensen elkaar altijd op. Hij valt als een blok voor Britta en besluit een nep-studiegroep aan te maken. Britta vertelt het nieuws door en de eerste buitenbeentjes melden zich al snel aan.
Het eerste wat ze doen is de nep-studiegroep veranderen in een echte studiegroep. Wat volgt is een bizar jaar, met Mexicaans Halloween, de Travo Dans, slechte trips, geweldige debatten, dronken telefoongesprekken, voedselgevechten, epische paintball-oorlogen en sinistere kipvingerscomplotten. Naarmate het jaar vordert wordt de groep steeds hechter, bijna een familie. En dat is iets wat Jeff nooit echt wilde, maar wat hij wel hard nodig heeft. En iets wat hem stiekem uitermate bevalt.

Seizoen 2 (Let op! Bevat spoilers)
Welkom terug op Greendale Community College voor weer een krankzinnig jaar waarin de studiegroep te maken krijgt met de moeilijkste vragen. Waarom doet Jeff Winger (Joel McHale) als overtuigd vrijgezel Britta (Gillian Jacobs) een aanzoek? Wat brengt de onschuldige Annie (Alison Brie) ertoe een conciërge met chloroform te bedwelmen? Hé, Pierce (Chevy Chase)! Leeft je moeder nog steeds voort in een lavalamp? Mist Abed (Danny Pudi) zijn Pulp Fiction verjaardag zodat Jeff zijn eigen versie van “My Dinner With Andre” kan beleven? Waarom gaat Troy (Donald Glover) achter LeVar Burton aan? Shirley (Yvette Nicole Brown) is zwanger, maar wie is de papa? Is het haar ex (een gastrol van Malcolm-Jamal Warner) of haar vorige docent Spaans Señor Chang (Ken Jeong)? En is het echt Betty White die rapt met Troy en Abed? De antwoorden op deze vragen (en nog veel meer) vind je in het hilarische tweede seizoen van deze baanbrekende hit-comedy.

Ons oordeel
De groep bestaat uit verschillende persoonlijkheden en dat maakt de vriendengroep zo bijzonder. Troy de macho en de licht autistische Abed, die uiteindelijk veranderen en de grootste boezemvrienden worden. Huismoeder Shirley, de racistische Pierce, brave Annie, hippie Britta en natuurlijk de macho van de groep: Jeff.
Juist deze diversiteit maakt de serie sterk en zorgt ervoor dat de scherpe en geslepen humor al snel op gang komt.
Naast de hoofdpersonages maak je kennis met karakters die ze zowel helpen als het leven zuur maken. Zet dat af tegen een achtergrond waarin de personages de meest bizarre situaties meemaken en je bent als snel verslaafd aan de serie.
Ga mee naar Greendale Community College, de plek waar alles kan gebeuren. Je zult er geen spijt van krijgen.

De eerste twee seizoenen zijn te koop bij alle bekende verkooppunten.

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.