download

Het is stil geworden in de wereld. De Twaalf zijn vernietigd en de honderd jaar durende heerschappij van het duister is voorbij. Langzaam komen de overlevenden weer tevoorschijn, vastbesloten om een nieuw bestaan op te bouwen, en te dromen van de toekomst. Maar ergens ver weg, in een dode stad, wacht hij af. De Nul. De Eerste. De vader van de Twaalf. De haat die ontbrandde door zijn transformatie laait opnieuw op. En de enige manier om dit vuur te doven is het doden van Amy, het meisje dat is voorbestemd om de mensheid te redden.

Terwijl Soldaat aan de rand stond te wachten, was Alice aarde aan het opscheppen. Soldaat ruikt aan het kinderhoofdje in het stof. Een kind verwekt door een monster, ontvangen in pijn en doodsangst, had het niet gered. Dagen gingen voorbij dat ze zich niet bewoog en gewoon stil lag om op krachten te komen. Na meer dan 2 jaar besloot ze dat het tijd was dat ze verder moest. Terwijl ze soldaat aanspoorde hoorde ze de stem, “Ik wacht op je Lish, kom naar huis”.

Peter is bij Amy op de boerderij. Waar heden, verleden en toekomst bij elkaar liggen. Tijdens het wassen in de rivier, ziet hij het gezicht van een oude man. Op de vraag of hij dood gaat geeft Amy geen antwoord. Als Peter wakker wordt ligt ineens Lore naast hem, die hem feliciteert met zijn dertigste verjaardag. In gedachte lag hij nog naast Amy, had hij dat gedroomd? Peter was inmiddels timmerman, vader en inwoner van Kerrville geworden. Tien jaar was Caleb alweer.

Iedereen geloofde dat Amy was omgekomen in het station, samen met de Twaalf tijdens de ontploffing. Maar soms voelde Peter dat ze gewoon nog leefde. Sara had een surpriseparty voor Peter geregeld. Peter was verrast dat er zoveel waren gekomen. Bij thuiskomst krijgt Peter een briefje met daarop een uitnodiging om langs te komen bij Victoria Sanchez, de President van de Republiek Texas.

Lucius Greer ving een zwijnenbeer, vier liter bloed zou hij opvangen. Het was de achtenvijftigste dag dus tijd om het vlees te roken had hij niet. Inmiddels had hij vijfendertig liter bloed. In het midden van het schip zat Carter, die kreeg als eerste te eten. In het tweede luik zat Amy. Het speet Amy altijd als ze hem aanviel en dat liet ze ook via gedachte aan hem weten. In het ruim van Chevron Mariner dronken Amy en Carter gulzig aan het bloed.

Michael was op zoek geweest naar Alice maar had haar niet gevonden. Het bezoek toentertijd in het ziekenhuis kreeg hij maar niet uit zijn hoofd. Waarom had hij haar niet gezegd dat hij van haar hield. Nu zoveel jaar later zit hij alleen op een boot, zijn boot “Nautilus”. Tweeënveertig dagen was hij op zee, als hij midden in een heftige storm terecht komt. Als hij later in een haven wil aanmeren, ontdekt hij het schip Bergensfjord. Daar leest hij over het virus.

Peter had eerst nee gezegd tegen het aanbod van Victoria Sanchez President van de Republiek Texas, maar na de gebeurtenis op zijn werk was zijn gedachte veranderd en nam hij ontslag. Op drie voorwaarden na zou hij de baan accepteren. Zijn zoon was een van die voorwaarden.

Michael besluit na overleg met Greer dat hij het schip Bergensfjord gaat herstellen. Als hij Michael vraagt hoelang hij erover doet, weet Greer niet of dat wel haalbaar is. Greer wil ook dat hij het tegen niemand zegt, over de viralen. Niemand mocht het weten, Sara niet Holly en zeker Peter niet. Amy was degene die hem over de viralen vertelde.

Als Alice bij Grand Central Terminal komt, hoort ze in gedachte weer de stem. Met een fakkel loopt ze het gebouw binnen. Een mensenstem groet haar, wat raar was want ze had iets groots verwacht. Een doodgewone man aan de bar, groet haar. Als hij haar naar de naam van haar baby vraagt barst ze in snikken uit. “Dit is het eindpunt van al je reizen, je bent thuis” zegt de man, Alicia knikt. Wie is die man, die haar weet te breken?… De Nul?

De ogen op de cover zijn rustiger geworden, maar wederom weer een schitterende cover. Het begint eerst met een beknopte samenvatting. In het verhaal gaat de tijd van heden, verleden en ook de toekomst snel door elkaar. Je ziet hoe ze verder leven na het gevecht maar je ziet ook het ontstaan van alles. Alle emoties raken je weer, de nieuwe gezinnen, familiebanden, maar ook het verdriet, het gemis. Zoals het zo mooi is omschreven in het boek, zonder begin is er geen eind. De spanning die in deel 1 en 2 het zo verslavend maakte, miste ik soms in deel 3. Maar het einde maakte dat weer helemaal goed, zo mooi, zo liefdevol, gewoon magisch… Deze trilogie zet je hoe dan ook aan het denken, hoe kan iets kleins zoveel invloed hebben.

Uitgeverij: Cargo
ISBN: 9789023425489
Aantal pagina’s: 800
Prijs: € 25,00

[bol_product_links block_id=”bol_58885c143de97_selected-products” products=”9200000060317769,9200000066180658″ name=”De Stad van Spiegels – Justin Cronin” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.