Heel veel grappige en leerzame versjes over geschiedenis!

Heb jij ook weleens terug in de tijd willen gaan met een tijdmachine?
Zeggen jouw ouders soms ook dat vroeger alles leuker was?
Heb jij ooit gehoord hoe de Romeinen poepten?
En wist je al dat buskruit bij toeval werd uitgevonden?

Je leest er álles over in Van rare ridders tot vechtende Vikingen!

Van rare ridders tot vechtende Vikingen opent met een leuk versje dat de inhoudt van het boek samenvat en wordt opgevolgd door 11 grappige versjes met weetjes over de geschiedenis. Over Wick de Viking die als bijbaantje als kapstok in een restaurant werkt, Prins Maurits die wist te ontsnappen uit de gevangenis in een boekenkist en hondenpoep op de maan.
De versjes zijn kort en bestaan uit maximaal 4 alinea’s en staan voornamelijk door de prenten heen, maar dit stoort echter helemaal niet. De tekst is duidelijk leesbaar en doet geen afbraak aan de illustraties, die op hun beurt hilarisch zijn.

Het versje ‘Een Romeins uitje’ staat bij ons op nummer 1. Hierin wordt beschreven hoe Romeinen vroeger – als een soort gezellig uitje – gezamenlijk naar de toilet gingen en hoe onhygiënisch dit in feite was, tevens benadrukt dit versje het belang van handen wassen. Daarnaast zorgt de hilarische prent van Mark Janssen dan weer voor schuine en gekke gezichten bij de kleine lezers. Op nummer twee staat het grappige versje van ‘De grootste show op aarde’, waarbij een heel apart groepje mensen staat geïllustreerd (een personage is zo groot dat je alleen de onderste helft van zijn lichaam op de prent ziet staan); van dame met de baard tot de jongen met tweeëntwintig tenen.

Van rare ridders tot vechtende Vikingen is een vrolijk, leerzaam en grappig boekje voor kleine kinderen. De illustraties van Mark Janssen zijn kleine kleurexplosies waar veel op te zien is. Een leuke toevoeging aan de versjes!

Marianne Busser en Ron Schrӧder zijn een begrip in kinderboekenland. In hun omvangrijke oeuvre hebben ze telkens het juiste onderwerp en de juiste toon te pakken. Met veel fantasie, inlevingsvermogen en gevoel voor humor maken ze boeken die geliefd zijn bij kinderen, ouders, juffen en meesters.

Mark Janssen studeerde aan de Academie Beeldende Kunsten in Maastricht. Inmiddels heeft hij een atelier aan huis en al meer dan 400 kinder- en prentenboeken geïllustreerd voor Nederlandse en Belgische uitgeverijen. Veel van zijn boeken zijn ook in het buitenland verschenen (in meer dan 14 talen!).

Uitgeverij: Moon | Overamstel Uitgevers
ISBN: 978 90 488 5350 2
Pagina’s: 32
Prijs: €7,99

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.