Leer samen met Vos en Haas spelen met letters en woorden.
Pak je potloden en ga samen met Vos en Haas aan de slag in dit kleurrijke doeboek:
-Verbind wat rijmt
-Teken de plant die Ever aan Haas geeft
-Vind wat Uil nodig heeft voor een feest
-Zoek wie er van de taart heeft gegeten
-Lees het verhaal en los de vragen op

In het Vos en Haas Doeboek 2 wisselen grappige verhaaltjes en schrijfopdrachten elkaar af met zoekplaten, doolhoven, woordzoekers en creatieve tekenopdrachten. Zelfs plaatjes-sudoku en verbind-de-cijfers komen voorbij. Het is voor een kind bij het omslaan van de pagina telkens weer een grote verrassing wat er nu weer te doen valt. Met als grote bonus dat de achterkant van de pagina die ze zojuist gedaan hebben, een exacte kopie is, maar dan voorzien van antwoorden. Gezien het zo groot en duidelijk is, kan een kind zelfstandig opzoeken of hij/zij de opdracht goed voltooid heeft.

Wat mij het eerste opvalt – naast de superleuke en onmisbare tekeningen van Thé Tjong-Khing – is dat de pagina’s zo gelijmd zijn dat ze plat vallen, waardoor er geen illustraties in de vouwen verstopt zitten of er opdrachten lastig te voltooien zijn. Heel fijn!
De verhaaltjes bestaan uit een aantal onderdelen; eerst leest je kind het verhaal en vervolgens is er een (of meerdere) meerkeuzevraag en een ander opdrachtje. Omdat dit aansluit bij het verhaal wat je kind net heeft gelezen, is dit een goede test om te zien of je kind daadwerkelijk begrijpt wat hij leest. De schrijfstijl en de vormgeving is daarnaast trouw gebleven aan de originele Vos en Haas-boekenreeks, wat zeer fijn is voor de jonge fans! Hier kon onze zoon er in ieder geval geen genoeg van krijgen. Uren achter elkaar was hij bezig met de opdrachtjes en ook nog eens trots op zichzelf, omdat hij zijn eigen werkjes nakeek en een stempel zette als hij het goed had gedaan.
De opdrachten zijn helemaal niet moeilijk en sluiten aan op het niveau van kinderen die alle letters hebben gehad. Heerlijk om te zien dat kinderen geheel zelfstandig zichzelf kunnen vermaken met zo’n leuk doeboek. Vooral nu we weer een periode met kou en regen ingaan is het zeker aan te raden, ook als schoencadeau!

Bonus: het Vos en Haas Doeboek 2 is door zijn A4-formaat en stevige achterkant ook geschikt om op schoot op de bank of in de auto je kind uren bezig te houden.

Vos en Haas Doeboek 2 is geschikt voor kinderen met al enkele maanden leeservaring.

Uitgeverij: Lannoo
ISBN: 9789401455329
Pagina’s: 72
Prijs: €12,99

[bol_product_links block_id=”bol_5bd6f3ea17656_selected-products” products=”9200000095119699″ name=”Vos en Haas Doeboek 2 – Sylvia Vanden Heede (met tekeningen van Thé Tjong-Khing)” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.