Nadat ze verraden is en bijna is vermoord door de prins van de fae, staat Ivy’s hele leven op z’n kop. Ze heeft een groot geheim dat ze koste wat het kost moet beschermen, want als ze dat niet doet, zal de Orde haar vermoorden. Gelukkig heeft ze Ren. De chemie tussen de twee is niet te stuiten, maar Ivy weet ook dat Ren zijn plicht aan de Orde boven alles zal stellen. Als hij de waarheid weet, zal hij haar vermoorden. Maar hoelang kan Ivy de waarheid voor hem verborgen houden? De prins van de fae komt steeds dichterbij en door zijn plan om de wereld over te nemen zal Ivy moeten kiezen wie ze wel en wie ze niet kan vertrouwen

Na haar strijd met de prins van de Anderwereld is Ivy erachter gekomen dat zíj́ dé halfling is, en zij dus de reden is dat Ren hierheen is gestuurd. Vluchten is geen optie hoort ze van Tink, de Brownie die ze gered heeft, want de prins kan haar overal vinden. Ivy wordt verscheurd door het feit dat ze van Ren houdt en daarom geen kant op wíl en ook nog eens de halfling is waar hij jacht op maakt om te doden. De jacht op Val heeft Ivy nog niet gestaakt, ook al wil Ren liever niet dat Ivy deze zoektocht doorzet nadat ze bijna is vermoord door de prins. Nieuwe clan leden worden opgetrommeld wat voor veel onrust zorgt en ook extra gevaar voor Ivy oplevert. Tink is ook niet bepaald wie hij altijd gezegd heeft te zijn en daar is Ivy behoorlijk kwaad over, maar ze heeft hem nodig en kan ook niet meer zonder hem als huisgenoot. Veel geheimen komen bloot te liggen nu Ivy dingen gaat onderzoeken, zoals bijvoorbeeld de vermissing van Merle. Maar te veel dingen gaan niet zoals gepland, en dat maakt dit verhaal onweerstaanbaar.

En wéér is Tink mijn favoriete personage in dit deel, wat een geweldig figuur is het toch ook, zijn droge en gigantisch flauwe humor zorgt ervoor dat ik constant in de lach schiet. Zelfs wanneer een situatie eigenlijk niet grappig zou moeten zijn zat ik te lachen, en daar hou ik van. Alles maar serieus hebben is ook niks. De strijd die Ivy met zichzelf en tegen de rest van de wereld levert is voelbaar in elk woord dat Armentrout heeft geschreven. Ik vind het werkelijk aar wonderlijk hoe Armentrout elke keer weer zijn geweldig serie uit haar pen kan halen. Armentrout weet je altijd schok na schok te geven en het ook nog bevredigend te laten voelen, hoe dat mogelijk is mag je haar zelf vragen, maar elke keer krijgt ze het weer voor elkaar om mijn mond op de grond te krijgen. Onverwachte wendingen slaan je in je gezicht wanneer het einde nadert, de spanning is niet meer om te snijden, die is al geknapt. Ivy komt terecht in bizarre situaties die haar meer dan ooit doen twijfelen en als lezer kun je niet anders dan met haar meedenken en meeleven. Het eind is echt weer verrassend en laat je stuiteren van verlangen naar het laatste deel.

Uitgeverij: Zomer en Keuning
ISBN: 9789020541199 (Ebook)
Prijs:€ 9,99

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.