Ik geniet van mijn werk. Ik kon zelfs 2 keer in 1 week naar de educatieve natuurtuin waar ook de kinderboerderij is. Dat was erg leuk en leerzaam. Ik weet nu hoe je het beste de brandnetels kan plukken en welke plant tegen de brandnetel helpt. Jaja, ik leer ook nog wat. En wat is stevia zoet!

Wel ben ik nog een beetje zoekend naar de balans tussen werk en privé. Ik heb niet extreem veel afspraken in mijn eigen tijd. Daar heb ik bewust voor gekozen. Soms staat het zelfs in mijn agenda, geen afspraken. Maar dan heb ik wel beeldbelafspraken, maar ik hoef daar niet ergens voor naar toe. Dat doe ik om mezelf te beschermen. Zeker in het begin. Alles is nieuw op het werk en als gediplomeerd onderwijsassistente wordt er natuurlijk meer van mij verwacht. Overleg hier, overleg daar, werkgroepen kiezen en noem maar op. Maar ook aan de langere reisafstand moet ik wennen.

Mijn lichaam laat mij nu wel duidelijk weten dat het soms even teveel is. Dus maak ik een keuze in wat ik dan wel schoonmaak en wat niet. Wat ik vandaag doe op mijn vrije dag en wat ik naar de volgende keer kan schuiven. Vind ik het vervelend, nee. Want ik voel me geestelijk prima en dat fysieke ongemak gaat hopelijk met de tijd weg. Ik ga naar de fysiotherapeut en ik ga even met hem bespreken over hoe en wat. 

Daarnaast heb ik ook mezelf de tijd gegeven tot de kerst om mijn balans te vinden en te wennen. Wel vind ik dat ik een goede keuze heb gemaakt wat betreft mijn werkdagen. Anderhalve dag werken en dan een dagje vrij en dan weer een dagje werken. Het zijn bepaalde dingen die ik in privétijd doe en die ik even beter wil indelen zodat ik de juiste balans krijg tussen rust en actief zijn. Rust op de bank, actief met huishouden of achter het bureau bezig te zijn of afspraken. 

De eerste weken was ik thuis ik ook bijna elke dag bezig met werk. Maar dat was omdat er veel leeswerk was, dingen even indelen, hoe wil ik het, waar wil ik het opslaan en noem maar op. Maar ook wordt het de volgende week wat rustiger, dan hoef ik niet rond te vragen of ze nog iemand nodig hebben, vooral op de dinsdag. Dan heb ik 2 vaste groepen en binnen die 2 groepen heb ik mijn tijd verdeeld. Zo kan ik nu mijn focus daarop leggen en meedenken hoe en wat met de lessen en dergelijke. 

Daarnaast heb ik mijn laptoptijd verdeeld over de week, dus niet meer in 1 ochtend alles doen, maar verspreid over drie dagen. Zoals vandaag is het een column schrijven en wat voor school doen. Een andere keer is voor Japans leren en gebarenchallenge. Dan heb ik ook nog tijd ingepland voor administratie en overige dingen. Later hoop ik ook tijd in te kunnen inplannen voor tekenen. Maar dat laat ik voor nu even zitten. 

Het belangrijkste is dat ik geniet van mijn werk.

written by

2 reacties op Balans vinden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.