Prins Bernhard jr. wordt al op jonge leeftijd ondernemer en ontwikkelt zich tot een zakelijke duizendpoot. Wanneer hij de regels overtreedt, groeit hij uit tot het nationale symbool van de overspannen vastgoedmarkt. Met het binnenhalen van de formule 1 levert Bernhard jr. zijn ultieme prestatie, die zijn unieke positie in de mondiale zakenwereld bevestigt: een prins in zaken.

Michiel Couzy en Maarten van Dun nemen de lezer mee langs Bernhards ondernemingen – van internet tot vastgoed, van Nederland tot Servië, van luxe boten tot snelle auto’s. Zij laten zien hoe zijn zakelijke talent regelmatig onverenigbaar blijkt met de publieke moraal en het wettelijk gezag.

Zakenprins is het verhaal van een prins die vindt dat zijn afkomst er niet toe doet, maar die toch steeds wordt geconfronteerd met zijn koninklijke achtergrond. Wanneer botst de jacht naar succes van de eerzuchtige prins met zijn komaf en zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid?

Prins Bernhard jr. is niet alleen Z.H. Prins van Oranje-Nassau, maar ook een echte zakenprins. Dat is natuurlijk niets nieuws, iedereen kent hem als de tweede zoon van prinses Margriet der Nederlanden en Pieter van Vollenhoven maar daarnaast ook als een behoorlijk grote vastgoedprins. Maar hoe kom je zover? Heeft deze zakenprins gewoon een goede zakenneus of heeft het toch wel wat geholpen dat er koninklijk bloed door zijn aderen stroomt? Allebei lijkt waar te zijn. Het lid zijn van de koninklijke familie , de Oranjes, zal ongetwijfeld hier en daar een deur extra hebben geopend. Toch heeft de prins van zichzelf ook een zakelijk inzicht.

Als student begon hij zijn eerste het bedrijf Ritzen Koeriers en de ondernemer in de prins is hiermee wakker. Nog vele ondernemingen en investeringen zullen volgen. Of deze ondernemingen helemaal eerlijk tot stand zijn gekomen is de vraag. Vele vinden van niet. Aan de andere kant; wie geld heeft kan geld maken. Daarnaast is het nog altijd een prins, iemand die toch hier en daar een streepje voor heeft. Toch zijn sommige van zijn zakenpartners twijfelachtige figuren, sommige zelf betrokken bij de maffia. Bewust opgezocht of ‘per ongeluk’ mee in contact gekomen en wist hij van de prins geen kwaad?

In Zakenprins wordt het allemaal uit de doeken gedaan. Journalisten Michiel Couzy en Maarten van Dun hebben een diepgaand onderzoek gedaan en het mag worden gezegd; Zakenprins is een boek waar je wijzer van wordt en de ins en outs van Prins Bernhard jr., zijn leven en ondernemingen in een ander daglicht plaatsen. Voor mensen die de Oranjes een warm hart toedragen natuurlijk een must have, voor mensen die eindeloos commentaar op ‘die Oranjes’ hebben eigenlijk ook.

Uitgeverij: De Bezige Bij
ISBN: 9789403120218
288 pagina’s
Prijs: € 22,99

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.