Als dj wil je natuurlijk een top performance neerzetten. Onmisbaar is dan een goede dj mixer, ook wel een dj mengpaneel genoemd. Zo’n dj mixer brengt verschillende audiobronnen samen en zo kom je tot dé dj performance. Maar hoe kies je als dj de nu de beste mixer uit? Daarvoor kun je het beste terecht bij Fritz Events want zij hebben al ruim 10 jaar ervaring met licht, geluid, special effects en de beste DJ gear.

Een dj mixer of dj mengpaneel uitzoeken is zo eenvoudig nog niet, want waar kies je nu voor als dj zijnde? Ga je voor een kleine, compacte 2-kanaals mixer of ga je meteen goed en kies je voor een 8-kanaalsmixer? Die laatste biedt natuurlijk meer mogelijkheden, dat is logisch. Het ligt er natuurlijk ook maar net aan waar je de mixer voor wil gebruiken. Ga je simpel plaatjes draaien, wil je een vette show neerzetten in een club of organiseer je een scratch battle. Voor elke gelegenheid heeft Fritz Events een passende dj mixer.

Het begint ermee waar je de dj mixer wil gaan gebruiken, het is natuurlijk nogal een verschil of je thuis is je eigen huisstudiootje of op een klein podium staat. Daarbij staat het aantal kanalen dat je gebruik namelijk vrijwel altijd vast. Het wordt een ander verhaal als je in een grote zaal of club staat. Werk je als een rondreizende artiest of technicus, dan kan je weer beter kiezen voor een mixer met ingebouwde versterker. Dan moet je nog bepalen hoeveel kanalen je nodig denkt te hebben. Dat is niet zo heel erg moeilijk want het aantal kanalen is het aantal instrumenten dat je op de mixer aangesloten wil hebben.  Werk je als duo dan heb je aan twee kanalen genoeg, maar hoe groter de groep, hoe meer kanalen je nodig zal hebben om alles in juiste verhouding te mengen.

Ook qua prijs zit er enorm veel verschil in dj mixers. De wat simpeler dj mixers zijn simpele mengtafels waar je enkel muziek kan mixen, leuk en eenvoudig voor de beginnende dj. Ook de prijs is hiernaar, want voor zo’n simpele mixer betaal je uiteraard een stuk minder. Er zitten overigens geen geluidseffecten op deze mixers, dus wil je tussen de muziek door effecten toevoegen dan kijk je beter verder naar een wat uitgebreider mengpaneel die uitpuilen van de effecten.

Dan is er nog de keuze tussen een analoog of digitaal mengpaneel. Een analoog mengpaneel is ideaal als je in een kleine, vaste setting werkt. Je wisselt dan niet vaak van ingang. De effecten op een analoog mengpaneel zijn ook beperkt, die heb je ook niet zoveel nodig. Een digitaal mengpaneel is heel wat anders. Deze zijn erg geschikt als je vaak wisselt van uitgang en veel effecten toe wil voegen. Een digitale mixer is dan ook een stuk flexibeler in gebruik dan een analoog. Maar zoals gezegd, het is maar net waar je de dj mixer voor nodig hebt.

Ben jij op zoek naar een goede, maar vooral passende dj mixer? Ga dan eens kijken op de website van Fritz Events. Een goede mixer is essentieel in je setup dus kun je je door de experts van Fritz Events laten informeren welk mengpaneel het beste aansluit op jouw wensen. Dat kan handig vanuit je luie stoel via de klantenservice op hun website of je kan een bezoekje brengen aan de showroom in het Brabantse Cuijk.

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.