Beste wensen allemaal!

Na een tijdje even stil geweest te zijn, pak ik mijn geschrijf weer op. Ik had een drukke periode waardoor ik even prioriteiten moest stellen.
Ik ben namelijk begonnen met de onderwijsassistente opleiding, maar aangezien er meer vraag naar docenten was, dacht ik, laat ik eens kijken of ik naar de Pabo zou kunnen. Ik moest dan wel in 8 weken tijd drie vakken leren die ik nodig heb voor de toelatingstoets. Dat was dus de reden waarom ik tijdelijk geen column kon schrijven.

Met volle moed was ik er aan begonnen. Ik studeerde overdag en ’s avonds, maar het ging toch ten koste van mijn gezondheid. Uiteindelijk heb ik besloten om het toch niet te doen, het is het niet waard als het ten koste gaat van mijn gezondheid. Dan maar een stapje terug. Dus ik ga op mijn gemak verder studeren met de basisopleiding onderwijsassistente en de Pabo komt wel.

Het is nu weer het nieuwe jaar met nieuwe kansen. Ik kijk uit naar nieuwe mogelijkheden, nieuwe uitdagingen, nieuwe dingen leren en ik ben nieuwsgierig wat dit jaar allemaal op mijn pad zal komen. Ik maak nooit voornemens want dat werkt altijd teleurstellend. Wel heb ik wat doelen bedacht maar er geen eindtijd aan gekoppeld, dus kortom, ik hoef het niet per se dit jaar gehaald te hebben. En al die doelen wil ik stapsgewijs behalen door er kleinere doelen van te maken. Het enige waar ik me wel bewust van wil (moet) zijn, is dat ik niet alles tegelijk wil (moet) doen. Jaja, ik ken mijn valkuilen… Soms vind ik het irritant dat ik mezelf soms toch wel erg goed ken en sommige vrienden kennen mij ook erg goed, ook dat is soms irritant. Want ze gebruiken dan dezelfde adviezen die ik hun geef en tja… Als ik daar tegenin ga, ga ik dus tegen mezelf in.

Het is fijn om weer te schrijven en ik heb al een onderwerp voor mijn volgende column. Erg fijn als onderwerpen aan komen waaien zodat ik niet naar mijn scherm hoef te staren en nadenken, waar ga ik dit keer over schrijven. Dat is zo irritant… het gevoel dat je hersenen dan gewoon niet kunnen functioneren, dat ik dan zooooo diep moet graven om te bedenken waar ik over wil schrijven. Hopelijk zullen de komende tijd onderwerpen zo aanwaaien waardoor ik geen gevoel krijg dat ik geen hersenen heb.

Voor jullie wens ik alle moois toe. Dat jullie omringt zijn met mensen die jou een warm hart toedragen, die je steunen in alles wat je wilt doen in je leven, dat je je dromen uiteindelijk waar kan maken, dat je zoektocht je mag brengen waar je wilt zijn.

Tot volgende week!

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.