In de eerste week van januari besloot ik spontaan, nou ja spontaan… Ik heb er wel vaker over gedacht maar nooit de stap genomen, maar nu was ik zover. Ik besloot mijn tv-abonnement op te zeggen. Ja, ik weet het, big shocker!

Zoveel zenders en er is niet veel op tv. Daarnaast wil ik eigenlijk wat minder tv kijken en meer andere dingen doen. Verder heb ik Netflix en bij sommige zenders kan ik gratis online terugkijken. Na appen met een vriendin heb ik de knoop doorgehakt en direct actie ondernomen voor ik weer ga twijfelen. Ik had wel een moment van paniek nadat ik het had opgezegd. Want ik dacht… ga ik hier geen spijt van krijgen?

Want zolang ik mij kan herinneren, had ik altijd een tv-abonnement gehad en mijn ouders vroeger. En nu geen… Tegelijkertijd had ik ook een opgelucht gevoel. Ik hoefde niet meer te twijfelen, ik had het gedaan, de knoop was doorgehakt en ik bespaar geld, niet alleen daarop, maar ook op de TV-gids.

Nu een ruim een week later voel ik me er nog steeds goed bij. Alhoewel ik zie dat sommige series weer beginnen met een nieuw seizoen, toen dacht ik, wat heb ik gedaan! Gelukkig was dat maar een gevoel van een seconde of een paar secondes. Het voelt gewoon goed en ik ben blij dat ik deze stap heb genomen. Ik merk nu al dat ik minder kijk en meer lees. Of sneller afwissel. Even naar Netflix kijken, dan afsluiten om lekker verder te lezen.

Op het moment dat deze column wordt geplaatst, is het mijn laatste dag dat ik nog gewoon TV kan kijken. Vanaf woensdag op mijn moederlief d’r verjaardag is het over en uit! Dan kom ik eindelijk misschien toe aan een stapel DVD’s die ik nog niet heb gezien, misschien kom ik dan ook sneller door mijn eindeloze nog te lezen stapel boeken heen en kan ik op Netflix kijken waar ik nou net op dat moment zin in heb.

Een goede vriend begon al met grapjes te maken, als het nodig is, ken ik een afkickcentrum. Ahum en bedankt! Mijn zus zei, weet je het wel zeker? Ja… Nee… Ja… Nee… Weet ik niet. Maar ik heb het toch gedaan. Daarnaast, mocht ik het heel erg missen dan kan ik zo weer een abonnement nemen. Dus het is niet dat ik het nooooooit meer terug kan draaien. Maar nogmaals, ik voel me hier goed bij en ik ben blij dat ik het gedaan heb.

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.