Het gaat nu echt koud worden? Zou Koning Winter nu eindelijk echt komen? Krijgen we sneeuw? Kunnen mensen weer schaatsen op echt ijs? En natuurlijk zoals elk jaar, die spanning… Is er eindelijk weer een Elfstedentocht na meer dan 20 jaar?

Dat betekent weer ramen van de auto krabben en als er neerslag komt dan even wat over de ramen leggen zodat het krabben geen uurwerk wordt! Het is nooit leuk als het moet in de vroege ochtend. Ik vind het heerlijk dat vrieskoude weer met de lucht die mooi blauw is. Het is weer om je heerlijk goed in te pakken en te gaan wandelen om daarna thuis op de bank te kruipen met een goed boek en bakkie thee of warme chocolademelk of koffie, keuze genoeg.

Nu hoef ik ook niet te gaan twijfelen, of ik wel of niet mijn verwarming aan moet zetten. Ik probeer bewust om te gaan met verwarming aan zetten. Ik bedoel je kunt altijd nog een dikke trui aan trekken. Maar met dit weer ga ik er niet eens over nadenken. Alleen als ik weet, zoals nu, dat ik vroeg weg moet, dan zet ik het niet aan. Dat is zonde, vooral als ik weet dat ik de hele ochtend weg ben. Wanneer ik dan terugkom, kan het wel wat lang duren voor mijn woonkamer eindelijk warm is omdat ik maar een gedeelte plafond heb. En ander deel van mijn woonkamer loopt tot het dak. En de warmte gaat toch altijd eerst naar boven. Op zulke momenten zet ik dan ook even boven mijn verwarming aan zodat mijn woonkamer sneller warm wordt.

Dit weer betekent ook goed inpakken als we op de fiets gaan. Muts op, dikke sjaal, handschoenen of meer. Soms als ik mensen op de fiets zie en ze dragen geen lange kousen met dit weer, ik probeer niet te oordelen, maar dan denk ik, serieus, ben je gestoord of zo. Ik krijg het alleen al koud als ik dat zie of vrouwen zie in korte rokken, serieus!! Brrrr… Nu ik dit schrijf krijg ik het er al koud van!

Maar helaas zijn wij Nederlanders en we klagen graag want het is nooit goed, dus laat ik daar ook mee beginnen… Brrrr, het is te koud, moet ramen krabben, nu meer tijd nemen om me helemaal goed in te pakken, het is te glad, waarom is er niet gestrooid, vreselijk het sneeuwt, nu moet ik nog eerder uit bed om te krabben…

Voor nu ga ik in ieder geval van het moment genieten en geniet ik ervan als ik naar mijn raam kijk en zie hoe mooi de ijzel zich op mijn ramen heeft gevormd en hoe mooi blauw de lucht is.

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.