Ieder mens maakt wat mee in zijn of haar leven. En ieder mens bepaalt zelf hoe en wat je wilt delen op sociale media.

Er zijn sommige die dragen het in stilte en sommige kiezen ervoor om te delen. Maar degenen die het willen delen, delen het om verschillende redenen. Sommige doen het om aandacht te vragen in de negatieve zin en sommige om een boodschap over te dragen. Degene die een boodschap over willen dragen, willen anderen laten weten dat ze niet alleen zijn in hun strijd. Ook al moeten ze de strijd wel zelf uitvechten, maar het kan net die kracht, stimulans geven om ervoor te gaan. Door er over te schrijven in een positieve zin kun jij net degene zijn die een ander kan helpen.

Ik heb bewondering voor die groep mensen, waaronder ook voor medecolumnist Rob.
Hij heeft in paar van zijn laatste columns heel openhartig geschreven over zijn problemen. Ik bewonder zijn keuze om er zo open over te schrijven. Hij gunt ons een blik in zijn leven dat niet over de rozen gaat. Juist daardoor geeft hij mensen het gevoel dat ze niet alleen staan in hun depressie, strijd tegen alcohol en andere dingen. Dat kunnen net dat steuntje geven dat mensen nodig hebben of juist net het gevoel geven van, ik sta er niet alleen in. Rob’s zijn humor is zijn kracht.

En voor degenen die ervoor kiezen om niet alles te delen, maar waar alleen ik er wel van afweet, voor die mensen heb ik ontzettend grote bewondering. Ik heb een hele goede vriendin die de afgelopen jaren van alles op haar bord heeft gekregen en continue er aan werkt om dingen in balans te krijgen. Voor haar heb ik ontzettend grote bewondering en ik ben dankbaar voor onze vriendschap. Zij deelt niet alles met iedereen maar zij is er altijd voor een ander. Zo was er nog een hele goede vriendin van mij. Ook zij was zo, altijd voor een ander. Maar ik wist hoe moeilijk het leven soms was voor haar. Helaas is zij een aantal jaartjes geleden overleden. Er zijn nog steeds momenten dat ik haar mis. Maar ik ben dankbaar voor de vriendschap en tijd die wij hadden.

Zo zijn er nog paar mensen waarvan ik denk, wow! Je bent een kanjer, ik heb grote bewondering voor je! Ondanks tegenslagen kunnen genieten van het leven. En ik ben dankbaar dat ik die geweldige mensen mijn vrienden mag noemen.

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.