Vorig jaar heb ik eigenlijk praktisch niets gedaan aan mijn moestuin. Ik zat toen nog midden in de studie. Maar dit jaar heb ik er weer tijd voor. Het was weer leuk om daar even mee bezig te zijn. Ik had toen een afspraak gemaakt om te winkelen bij de Intratuin, gezellig samen met mijn moeder. 

Dit keer koos ik wel voor een goedkopere moestuingrond, want geheid dat dat net zo goed werkt als de duurdere versie. Toen ben ik samen met mijn moeder aan de slag gegaan. Ik had niet zo goede week door de overgang van de wintertijd naar de zomertijd. Maar ik moest mijn moestuin doen omdat weer het weer ging veranderen en ik een aantal dingen toch op dat moment gezaaid moest hebben. 

Het was heerlijk om daar mee bezig te zijn. Dingen zaaien en het eerste groen op zien komen. Dat geeft mij altijd een fijn gevoel. Radijsjes waren natuurlijk als één van de eerste die opkwamen. Het kost ook geen moeite om iets te laten groeien. Toen zag ik het eerste groen van de uien. Het is voor de eerste keer dat ik een ui heb gezaaid. Ik ben erg benieuwd! Toen zag ik wat groen van de wortels. Alleen hoop ik dat die het wel beter gaat doen dan vorig jaar. Ze zaten vorig jaar vrij lang in de grond en nog waren ze niet groter dan een pink. Pffff, wat heb ik daar aan! 

Maar de rest… paprika, twee soorten bonen, twee soorten sla… nog niets… Maar wacht even, wat zie ik… Ja, het eerste groen van de sla. Wat kan een mens daar toch blij van worden. En volgens mij zag ik ook wat groen bij de lente ui oftewel bosui. Bij één van de bonen twijfel ik of dat groen niet misschien onkruid is. Tja… dus ik laat dat maar nog even lekker staan en kijken wat er gaat gebeuren. 

Gelukkig regent het nu regelmatig dus hoef ik niet veel water te geven. Ik hoop dat de rest het ook goed gaat doen. Tussen de twee bakken van de moestuin heb ik een grote pot op een tafeltje gezet. Daarin heb ik diverse dingen gezaaid voor de bijen. Tegelijkertijd is dat ook een natuurlijk bestrijdingsmiddel. Althans dat hoop ik.

Ik merk dat de planten en de moestuin mij blij maakt. Ik moet alleen een gewoonte ontwikkelen om daar lekker veel mee bezig te zijn. Het is voor mij een ontspanning om er mee bezig te zijn. Alleen ik merk wanneer ik werk dat ik nog moeite heb om een balans te vinden. Maar ja, ik heb ook geen vaste dagen gewerkt. Ik val in  wanneer het nodig is. Dus heb ik geen routine dus ook geen balans. Toch wil ik proberen er een gewoonte van te maken om elke dag even met mijn planten bezig te zijn. Wat hebben ze nodig en dergelijke, moet ik ze sproeien, water geven enz… 

Straks als mijn slaapkamer klaar is, komen daar ook wat planten. Ik kijk er nu al naar uit. En misschien op mijn overloop ook een paar, ik zie nog wat plekjes waar ik wat plantjes kan neerzetten. Met andere woorden, even sparen, want zoveel potten heb ik ook niet meer. 

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.