Ons overkomt nu wat eerst zo ver weg leek, het gebeurt alleen in China, niet hier. De pandemie die in films of series afspelen is fictie, nu plots een werkelijkheid. Het is niet alleen de werkelijkheid van ons land, maar van de hele wereld.

Wij zitten allemaal in hetzelfde schuitje dus moeten wij het ook samen doen. Dat kan alleen als wij ons aan alle maatregelen houden. Er zijn mensen die gewoon door moeten gaan om ervoor zorgen dat niet het hele land plat ligt. Er zijn helaas ook enkelingen die denken het beter te weten of zich onoverwinnelijk voelen. Het spijt mij zeer, in dit geval is niemand onoverwinnelijk. Iedereen kan het krijgen. Aan de maatregelen houden, is de beste manier om degene die dagelijks er nog op uit moeten te bedanken! Dus houd afstand en respecteer de ander die zijn werk doet. Steun ze waar het mogelijk is.

Op de vrijdag voordat de scholen gingen sluiten, zei ik tegen de kinderen en mijn collega’s tot dinsdag. In mijn achterhoofd houdend dat het mogelijk was dat de scholen dicht moesten. Ja hoor, de scholen gaan dicht. Hoe bizar zoiets is wanneer dat werkelijkheid wordt. Dan zie ik op Instagram hoe al het onderwijzende personeel zich hard inzet met het omschakelen naar het lesgeven op afstand. Maar ook, hoe kunnen wij de ouders hierin helpen. Want het is ook voor de ouders een hele omschakeling, thuiswerken en dan ook nog de kinderen helpen met hun schoolwerk. Hoe kun je de kinderen het beste helpen? Hoe kan ik mijn eigen werk doen?

Op mijn school komen 2 dagen in de week 4 kinderen en op andere 3 dagen 3 kinderen naar school. Ze hebben een roulatierooster gemaakt. Momenteel kan ik helaas niet veel voor ze betekenen. Ze weten dat ze altijd beroep op mij kunnen doen als het nodig is. Dus ben ik gewoon met mijn studie bezig. Alles wat ik nu kan voorbereiden is mooi meegenomen. Daarnaast is op dit moment mijn examen nog niet geannuleerd omdat het pas op 20 april is, dus moet ik leren. Verder stuur ik ideetjes door naar mijn collega voor groep 3. Misschien is dat wat? Op die manier hoop ik toch mijn collega een beetje te kunnen helpen.

 

Een gevolg hiervan is wel dat ik helaas niet meer voor de zomer mijn stage kan afronden omdat ik niet de benodigde uren haal. Het is niet anders, dan maar na de zomer verder.

Met mijn ouders en mijn zus heb ik regelmatig contact via beeldbellen. Als je een groepsapp in whatsapp hebt, kun je namelijk met meerdere mensen tegelijk bellen. En dat is wat wij doen. Op die manier kunnen wij er toch voor elkaar zijn en helpen waar nodig is.

Komende week ga ik dat ook doen met twee vriendinnen. Wij hebben al vrij lang een groepsapp. Wij zijn alle drie alleen thuis. Dan is dit een mooie manier om er toch voor elkaar te kunnen zijn. Daarnaast is beeldbellen minder vermoeiend voor mij, dan kan ik namelijk liplezen als ondersteuning gebruiken.

Mijn weekenden zijn op dit moment ook echt weekenden, want nu ik geen stage kan lopen studeer ik nu 5 dagen per week. Ben ik daar klaar mee dan ga ik alvast een begin maken met aantal andere onderdelen van mijn studie die ik in en na de zomer wilde oppakken. Tussendoor heb ik nu even de tijd en de ruimte om mijn huis echt even goed schoon te maken en op te ruimen.

Zorg goed voor elkaar zover het mogelijk is! Steun elkaar voor zover het mogelijk is! Wees er voor elkaar zover het mogelijk is! En alstublieft, neem de maatregelen in acht!! Dat is de beste manier om de zorg en alle andere mensen die vitale beroepen uitvoeren te bedanken!

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.