Vorig week maandag heb ik mijn laatste les Digisterker gegeven. Daarna had ik een evaluatiegesprek met degene die het coördineert voor de bibliotheek. Samen even kijken hoe ze het in de toekomst anders kunnen doen en dergelijke. Want er komen steeds meer thema’s en je hebt maar een beperkt aantal lessen. Dus of meer lessen geven of focussen op bepaalde thema’s.

Ik weet dat er een pilot digisterker voor laaggeletterden gaande is. En als dat succesvol is dan zouden wij daar ook gebruik van kunnen maken. Ze werken dan met een oefenprogramma waardoor je dan niet zozeer les hoeft te geven maar er gewoon moet zijn en ze helpen als er vragen zijn. Ze kunnen dan ook op hun eigen tempo werken. Dat zou natuurlijk mooi zijn. Dus ik ben erg benieuwd.

Maar goed, ik was al gestopt met het Taalcafé en vorig week ben ik dus ook gestopt met het Taalhuis. Wel zal ik in de zomervakantie ze helpen met Taal Zomer. Ik vind het jammer maar ik merk gewoon dat het mij teveel tijd en energie kost en mijn studie en stage zijn gewoon op dit moment belangrijker. Dan kan ik me ook gewoon volledig daarop concentreren.

Ik merkte gewoon dat ik soms even niet wist hoe ik alles moest indelen en tussendoor ook toch proberen te rusten. Want ook dat heeft mijn lichaam nodig. En ik kwam ook niet echt aan huishouden toe. Alles liep een beetje door elkaar. Ik had niet echt vaste tijden wat ik deed. Nu ik gestopt ben met vrijwilligerswerk kan ik nu wat meer structuur aanbrengen in mijn studie, huishouden en andere dingen. Het is niet alleen het leren van de theorie die ik moet inplannen maar ook mijn stage-opdrachten moet ik inplannen. Met sommige stage-opdrachten ben ik snel klaar en bij andere heb ik weer veel meer tijd nodig. Ik heb nog drie theorie-examens te gaan, daarna nog 4 andere examens, Nederlands, Engels, Rekenen en voor keuzevak Digitale vaardigheden voor gevorderden. Maar voor de laatste vier heb ik iets meer tijd, want daar zijn geen stage-opdrachten aan gekoppeld. Voor 4 Proeve van Bekwaamheid moet ik wel alle theorie-examens en stage-opdrachten gedaan hebben.

Voor de eerste Proeve van Bekwaamheid moet ik eerste 8 opdrachten uitgevoerd hebben en 3 theorie-examens gehaald hebben. Nou, die examens heb ik gehaald. Dus nu nog even die stage-opdrachten doen. En mijn doel is om mijn eerste Proeve van Bekwaamheid na de kerstvakantie te doen. Dus ik moet even alles goed inplannen, wanneer wat ik ga doen. Sommige opdrachten hoef ik niet uit te voeren maar gaat het om voorbereidingen en uitwerkingen.

Je leest het, ik heb gewoon echt al mijn tijd daarvoor nodig. En door ermee te stoppen met vrijwilligerswerken kan ik mijn tijd beter inplannen en dat geeft mij structuur. Ik weet ook dat ik altijd in de toekomst weer terug kan naar het Taalhuis en Taalcafé.

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.