Ik ben laatst naar de film It geweest. De film was erg goed. Deze film is niet te vergelijken met de oude versie, allebei op hun eigen manier erg goed. In 2019 komt het tweede deel van nieuwe versie It. Wel vind ik het goed dat ze meer tijd hebben genomen om de jeugdjaren van de kinderen naar voren te laten komen, hun relatie met elkaar, met hun ouders en met de omgeving. Ik kende de originele film maar had nooit het boek gelezen. Ik had dit jaar het boek gelezen en besefte dat het aardig overeen kwam. Ook de nieuwe film komt zo goed overeen met het boek. Alleen ze hebben het niet als flashback gebruikt zoals in de originele film en zoals het in het boek beschreven was. Op zich eigenlijk wel rustiger om naar te kijken. Ik ben erg benieuwd naar de tweede deel.

Zoals ik al zei, was de film erg goed alleen ik heb op z’n minst wel 1 foutje gezien. Mogelijk dat er meerdere fouten zijn maar deze vond ik wel opvallend. Maar zoals heel vaak valt het niet iedereen op, in ieder geval niet degene met wie ik kijk.

Als ik thuis dat constateer dan kan ik altijd even terugspoelen. Nou ja, dat kon je zo wel noemen als je een videoband had. Geen idee hoe je zoiets moet noemen als je een dvd hebt of hebt opgenomen. Maar in ieder geval, ik kan dan altijd even terugspoelen en opnieuw bekijken, heb ik het goed gezien of niet. Is er een foutje of niet? Vaak heb ik het goed gezien. Dan kan ik weer rustig verder kijken. Want anders blijft het toch door mijn hoofd heen spelen.

Maar in de bioscoop kan ik dus niet terugspoelen. Dat is soms heel erg frustrerend want het blijft dan door mijn hoofd heen gaan en kan dan niet echt focussen op de rest van de film want ik ga steeds denken, heb ik het goed gezien dat er een foutje was of niet? Had hij nou eerst de ene hand op rechterschouder en plots op linkerschouder of niet? Ik heb gewoon besloten dat ik gelijk heb, want alleen dan kon ik genieten van de film. En dat is me gelukt!

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.