Mijn lievelingsseizoen is herfst. Lente spreekt mij ook wel aan maar herfst is toch wel het beste.

De tijd dat de kaarsjes weer aan kunnen, tijd voor horrorfilms want serieus die films zijn veel minder spannend in de zomer als het langer licht is. Maar wat ik ook heerlijke vind aan dit seizoen is lekker wegkruipen op de bank met een plaid over mijn benen, een goed boek en een bakkie thee in mijn hand. Helemaal als het dan regent, ik vind dat dan een heerlijk moment. Het is dan ook weer tijd om nu en dan lekker warme chocolademelk te drinken. Het is een seizoen van knusheid.

Het enige minpunt is dat het ook regent als ik de deur uit moet. Zou toch fijn zijn als de weergoden enigszins rekening houden met mijn wensen. Ja, ik weet het, ik ben egoïstisch.

Ik vind herfst op de een of andere manier een warm seizoen, en dan bedoel ik niet in de zin van temperatuur want die is niet warm. Maar gewoon dat de natuur oranje, rood en geel wordt, mooie en warme tinten. En dat is wat je mist in de winter, want in de winter is er ook wel die knusheid maar niet die warme gloed die herfst heeft.

Daarnaast is met de komst van herfst ook voor mij het begin dat ik weer beter slaap, hoewel ik tegenwoordig beter slaap dankzij antidepressiva. Maar ergens in april begin ik langzaam weer last te krijgen van onrustige benen als ik wil gaan slapen en dat wordt in de zomer erger want dan worden ze soms al om 4 uur onrustig. Dus ben ik altijd blij als de langste dag weer voorbij is en we weer op weg gaan naar de herfst. Tijd om weer lekker te kunnen slapen zonder dat gezeik van mijn benen.

Mijn herfst display had ik al voor 21 september neergezet en ik dacht laat ik maar meteen de heksjes neerzetten om alvast in halloweensfeer te komen. Dat vind ik ook het leuke aan herfst, Halloween! Met een goede vriend is een traditie ontstaan, met Halloween dan komt hij altijd langs en dan kijken we naar horrors. Alleen hoop ik dit jaar dat mijn lamp bij de tv zich normaal gedraagt. Want serieus, op een eng moment ging die knipperen waarvan wij allebei even in shock raakten en niet meer wisten of we eigenlijk nog wel verder wilden kijken. En toen ging de lamp stuk. We besloten maar extra kaarsen aan te steken, moedig zijn en doorkijken. Wat waren wij trots op onszelf! Dat is waar ik nu weer naar uitkijk en dit keer komt hij al op zondag. Dus hebben we meerdere avonden om lekker te griezelen.

Kortom, ik houd van herfst!

 

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.