Het is twee weken verder en het is op het moment van schrijven nog niet duidelijk of de scholen per 6 april weer open gaan of niet. Ik vermoed van niet, maar goed, het is afwachten.

Ik heb wel even gezellig via Zoom (geen reclame) met mijn collega gepraat. Ook met twee vriendinnen. Wij zijn alle drie toch alleen thuis dus… Mijn vaders verjaardag hebben wij ook via Zoom gevierd, moet toch wat! Wij halen het later nog wel in, in het echt. Dat is toch altijd beter dan virtueel te vieren.

Ik heb mijn laatste theorie-examen zelf geannuleerd. Ik werd een beetje gek van mezelf. Elke keer dat getwijfel, gaat het examen wel of niet door. Daardoor had ik veel moeite om me te concentreren op het leren. Door dat los te laten, kreeg ik wat meer rust. Nu focus ik me op de opdrachten en het rekenen, daar heb ik een examen voor ingepland, 22 juni. Mijn stage krijg ik toch niet meer afgerond voor de zomer, dus ook mijn opdrachten niet. Dus ik heb de druk eraf gehaald en ik zie wel hoe het verder loopt. Ik heb gewoon een aantal examens voor het lopende jaar ingepland en begin december ga ik mijn studie verlengen. Dat is een van de redenen waarom ik voor NTI heb gekozen, namelijk dat ik mijn studieduur (18 maanden) gratis kan verlengen met 18 maanden (geen reclame). Ik had namelijk rekening gehouden met mijn gezondheid maar wonderbaarlijk gaat dat goed. Alleen tja… op coronavirus had ik niet gerekend!

In ieder geval weet ik nu dat ik wel redelijk goed ben om mijn ouders op afstand ICT ondersteuning te bieden. Dat kan ik wel op mijn CV zetten. Alleen ik had voor een opdracht een presentatie gemaakt voor school over 21e-eeuwse vaardigheden. Maar ik vrees dat ik dat wat moet gaan aanpassen, want iedereen in het onderwijs moet nu opeens digitaal les gaan geven. Dus die vaardigheden hebben ze nu noodgedwongen ontwikkeld. Daardoor is mijn presentatie niet meer up to date. Ik ga volgende week even kijken hoe en wat ik kan aanpassen.

Ondertussen een opdracht helemaal klaar voor de beoordeling, want ik had het al uitgevoerd. Vierde persoonlijk ontwikkelingsplan oftewel POP is ook al geschreven. Een opdracht dus even aanpassen, andere opdracht is klaar voor uitvoering. Een andere opdracht moet ik echt met mijn collega bespreken. De eerste Proeve van Bekwaamheid heb ik zo goed als voorbereid en twee onderdelen daarvan zijn afgerond, alleen nu nog een evaluatiegesprek.

Verder ben ik even aan het kijken met rekenen wat goed gaat en wat minder goed gaat. Op basis daarvan weet ik waar ik meer aandacht aan moet geven. Ik weet wel dat ik moeite heb met meten en meetkunde. Dus flink oefenen met alles en extra aandacht geven aan mijn zwakke plekken.

Ik moet wel zeggen dat het heerlijk is om even op een ander manier met mijn hersenen bezig te zijn. Gewoon niet theoretisch bezig te hoeven zijn. Maar gewoon met cijfertjes en logica. Hoewel mijn logica niet altijd overeen komt met hun logica, blijf ik het toch leuk vinden.

Zorg goed voor jezelf en voor elkaar! Help anderen waar mogelijk is!

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.