Wij kennen in onze geschiedenis een industriële revolutie. Alleen is de zwaarte van het werk en leven nu gemakkelijker dan toen, want nu in deze tijd maken wij een digitale revolutie mee. Maar net als toen, in de tijd dat de machines het werk overnamen waardoor er mensen op straat kwamen te staan, nemen de computers nu ons werk over en komen wij op de straat te staan.

Yep, dat is wat er is gebeurd op mijn werk. Half oktober hebben wij te horen gekregen dat mijn afdeling en nog twee andere functies per 1 november niet meer bestaan.

Leuk is dat niet, want wij hebben welwillend meegewerkt aan de vooruitgang, zoals het verbeteren van onze werkwijze en we zijn veel meer via de digitale weg gaan werken. En nu oogsten we wat we gezaaid hebben, want hierdoor is er minder werk voor ons. Maar wij hebben het helaas zo goed gedaan dat er nu drie functies worden samengevoegd tot één nieuwe functie. Dat betekent dat er zes mensen per 1 november geen werk meer hebben. Een rare gewaarwording, je functie is plots verdwenen. Het lijkt op een soort tovertruc, hocus pocus pats, en de functie is verdwenen!

Kortom het reorganisatieplan gaat in werking. Wij mogen op de nieuwe functie solliciteren maar…!!! Ja echt, er is een maar! Externe mensen kunnen er ook op solliciteren! Aan de ene kant begrijp ik het wel, ze willen de juiste mensen op de juiste plek hebben. Dus mensen die de kwaliteiten hebben voor de nieuwe functie. Want het is een pittige functie met breed werkgebied en je moet toch wel stressbestendig zijn. En van ons zessen is niet iedereen even geschikt voor de nieuwe functie.

Na overweging en overleg zijn wij overeengekomen dat ik niet geschikt ben voor de nieuwe functie. Simpelweg, mijn lijf kan de werkdruk en stress niet aan. Qua niveau zou ik het aankunnen, alleen mijn geliefde lijf zegt, doei! Dus voor mij gaat het reorganisatieplan inwerking. Afgelopen week ben ik daar erg mee bezig geweest. Want in mijn geval zit er nog haken en ogen aan, en dat heet WAO. Ik ben deels arbeidsongeschikt. Dat betekent dat het voor mij mogelijk is wat lastig wordt om werk te vinden die dat voor mij met beperkt aantal uren geschikt is.
Wanhoop niet, ik zie dit als een nieuwe levensfase, uitdaging en met nieuwe kansen. Wie weet wat er op mijn pad komt. Ik zou zeggen: bring it on!
Lang leve het digitale tijdperk!

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.