Sinds een aantal weken ben ik begonnen met een kleine moestuin. Wat sla, selderij en een paar kruiden. Ik vond het wel leuk om mij erin te verdiepen en besloot ik dat ik eigenlijk er wel meer mee wilde doen. Tijdens mijn zoektocht naar informatie op internet over een moestuin en dergelijke kwam ik Makkelijke Moestuin tegen. Het systeem is logisch, overzichtelijk en gemakkelijk.

Daarom dacht ik, ga ik ervoor! Met zo’n systeem moet het mij wel lukken. Dus ben ik vorig week met mijn moeder gaan shoppen in bij Intratuin en nu heb ik twee bakken. Het is even een grote uitgave maar uiteindelijk zal ik eraan terugverdienen door middel van kruiden en groentes, hoop ik.

7 vakken zijn nu gevuld met plantjes of zaadjes. Ik vind het wel allemaal spannend, alleen de vraag is, doe ik het goed. Ik weet nu al dat ik bij enkele soorten toch teveel heb gezaaid. Dus dat moet ik even bijwerken. Al doende leer ik wat fout gaat en wat goed gaat. En afgelopen zaterdag heb ik mijn vervroegde verjaardagscadeau van mijn ouders gekregen, het boek Makkelijke Moestuin. Daarin staat uitgelegd hoe ik de moestuin kan onderhouden en het gemakkelijk voor mezelf kan houden. Ook een zaaikalender. Helaas staat er niet alles op dus ben ik afgelopen zondag op internet diverse zaaikalenders op gaan zoeken en heb ik de zaai-informatie van alle kruiden en groentes die ik lekker vind in Excel gezet. Zo kan ik nu me er beter op voorbereiden hoe en wat. Want het meeste is natuurlijk aan het begin van het jaar. Nu zijn er nog twee vakken leeg en in augustus en september kan ik nog wat zaaien. Spinazie en nog wat… (even diep nadenken…) Ik kan er even niet opkomen.

Wat ik nu in mijn bakken heb staan is selderij, drie soorten sla (ik vrees dat ik dadelijk omkom van de sla), wortels, dille en snijbiet. In drie potten heb ik nu munt, tijm en basilicum staan. Tijm heb ik in mijn keuken staan want dat deed het niet zo goed op mijn balkon. Dus even de tijd geven om dat te laten herstellen. En de kruiden wil ik langzaam gaan uitbreiden in potten zodat de bakken vrij blijven voor groentes. Daarnaast moeten sommige kruiden ook naar binnen met de winter.

De komende periode ga ik mij er meer in verdiepen in het hoe en wat zodat ik goed voorbereid ben voor volgend jaar en als ik een goede planning heb gemaakt wanneer, wat en in welke bak ik ga zaaien of planten kan ik mijzelf voor een heel jaar goed voorzien zonder dat ik met teveel zit zoals nu dus met sla.

De tijd zal het leren of ik goed kan omgaan met mijn moestuin!

 

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.