Ik heb anderhalve week geleden een praktijkdag gehad in Leiden. Dus geen stagedag, helaas. Ik had mijn twijfels over die praktijkdag maar het was verplicht. En achteraf dacht ik, toch maar goed dat er zo’n praktijkdag is.

Ik weet bijvoorbeeld nu dat ik met rekenen niet per se een voldoende hoef te halen maar ja, ik vind een voldoende mooier staan op mijn eindlijst. En daarnaast, ik ben een perfectionist dus… Wel weet ik dat ik echt aandacht moet geven aan meten en meetkunde. Dat is toch wel mijn zwakke punt. Mijn vader bood al aan om mij te helpen, dus dat is erg fijn.

Nederlands en Engels ben ik wel verplicht om te halen. Over Engels maak ik mij geen zorgen, dat gaat wel goed komen. Natuurlijk ga ik wel oefenen en dergelijke maar zorgen maak ik me er niet over. Nederlands is weer een heel ander verhaal! Waar ik tegen aan loop is vooral over het onderdeel schrijven. Gelukkig niet op alle onderdelen van schrijven maar vooral de lidwoorden. Dus ik heb maar een app gedownload om daar mee te oefenen. Het is gewoon heel veel oefenen. Daarnaast was ook een advies om wetenschappelijke artikelen, betogen en dergelijke te lezen, want dat komt terug in het leesonderdeel. Ook was het verstandig om thuis de presentatie te oefenen op een minuut of 8 want tijdens het examen vergeet je hier en daar wel eens een zinnetje. De presentatie moet minimaal 5 minuten zijn. Waar het over moet gaan, krijg ik pas 2 weken voor het examen te horen. Wel kan ik tijdverlenging aanvragen als ik het luisteronderdeel moet doen omdat ik slechthorend ben. En ik niet zeker weet of ik alles in één keer goed kan verstaan.

Kortom… ik denk dat ik eerst examen Engels en rekenen ga doen. Dan heb ik meer tijd om te oefenen op Nederlands. Dat is toch wel een onderdeel waar ik mij zorgen over maak maar ik ga ervoor en doe mijn best. Tot nu toe lukt het mij dus dat gaat mij ook wel lukken!!

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.