Ik heb geleerd om als voetganger, daar waar geen duidelijk voetpad/fietspad is, links te lopen, dus tegen het verkeer in. Zo kun je namelijk zien of er verkeer aan komt. Vooral als er ook auto’s mogen rijden. Ik vind dat prettig omdat ik door mijn slechthorendheid het verkeer niet altijd hoor aankomen of niet waar vandaan.

Ik weet het niet beter maar de laatste tijd valt het mij op dat veel mensen met het verkeer meelopen. Dan ga ik twijfelen en denk ik bij mijzelf, doe ik het nou verkeerd? Lijkt mij niet. Afgelopen donderdag liep ik naar het verzorgingshuis en loop dan tegen het verkeer in, natuurlijk netjes langs de kant en niet breeduit. Maar zo zie ik het verkeer dat me tegemoet komt en weet ik of ik even een stapje opzij moet doen of niet. Op dat moment reed een ambulance op die weg en dan heb je ook nog al die fietsers. Doordat ik die ambulance zag aankomen, ben ik even een stapje opzij gaan doen zodat die gemakkelijker door kon rijden.

Ik merk gewoon dat ik rustiger loop wanneer ik het verkeer kan zien aankomen dan wanneer ik steeds over mijn schouder moet kijken of ik het wel goed gehoord heb? Komt er wat aan? Moet ik opzij? Natuurlijk besef ik ook wel dat niet iedereen even sociaal is en opzij stapt voor het tegemoetkomend verkeer.
Tijdens het fietsen merk je dat er ook asociale medemensen op de fiets zijn die gewoon in het midden van een fietspad blijven fietsen en mij niet op de fiets horen aankomen omdat die persoon zo nodig naar de muziek aan het luisteren is.

Ik ben even rond gaan kijken op het internet. Er blijkt dus geen vaste regel te zijn aan welke kant je moet lopen. En er zijn bij sommige websites ook hevige discussies over, beetje lachwekkend hoe serieus sommigen erop in gaan. Het is duidelijk dat iedereen er anders over denkt. Ik houd aan wat ik altijd doe, tenzij het wet mij verbiedt. Ik blijf als voetganger tegen het verkeer in gaan omdat ik mij daar veiliger bij voel en ik ben sociaal genoeg om rekening te houden met tegemoetkomend verkeer en stap opzij als het nodig is.

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.