Sinds half december heb ik Netflix. Al heel lang, dan ook echt heel lang, probeerde mijn zus mij te overtuigen om Netflix te nemen. Waarom zou ik? Ik heb digitale televisie en ik kan 5 dingen tegelijk opnemen. Vaak had ik moeite het om bij te benen met alles wat ik opnam, laat staan dat ik dan ook nog Netflix erbij ga nemen!

Maar de afgelopen tijd had ik wel zin om een aantal series te zien die alleen op Netflix zijn, of een aantal series die niet meer in Nederland wordt uitgezonden. En toch… zonde van het geld! Uiteindelijk heeft mijn zus nog een scherm aan haar account toegevoegd. Daardoor hoef ik niet het volle bedrag te betalen, ja ik weet het, het kost bijna niets als je ziet wat je allemaal kan zien op Netflix. Helaas heb ik maar een klein budget.

Nu heb ik ook Netflix. Gelukkig kan ik mij goed inhouden en heb ik de gewoonte ontwikkeld om overdag geen tv te kijken. Ook al heb ik helaas nog steeds geen werk, ik heb overdag genoeg andere dingen te doen. Ik verveel mij niet en als ik moet rusten doe ik dat met een boek. Alleen de lijst van wat ik zou willen zien of op aanraden van anderen, wordt steeds langer en langer.

Wel heb ik tegen mijzelf gezegd, aangezien ik nog digitale tv heb en die best prijzig is, kijk ik van maandag tot en met donderdag wat ik heb opgenomen. Maar ik loop wat achter met het kijken van de opgenomen series en films dat ik nu maar de vrijdag erbij plak en in het weekend Netflix kijk. Wel controleer ik voor ik het ga opnemen of het op Netflix staat. Want dan hoef ik logischerwijs niet opnemen.

En dit bevalt het mij wel. Momenteel kijk ik Dr. Who en A Series of Unfortunate Events op Netflix. Ik ben bij Dr. Who toentertijd halverwege seizoen 6 ingestapt. Nu heb ik seizoen 5 en 6 gezien en begrijp ik de verhaallijn van Dr. Who met Amy en Rory beter. Daarnaast heb ik einde van seizoen 7 gemist dus die ik kan ik nu even bekijken.
A Series of Unfortunate Events is gebaseerd op een serie boeken. Ik had van een vriendin de eerste twee delen gelezen. Aangezien per boek twee afleveringen zijn gemaakt, heb ik daarom alleen de eerste vier afleveringen gezien, erg leuk en aardig kloppend met het boek. Behalve het deel over de ouders, want in de boeken komen ze nog niet aan bod. Ik ben nu deel 4 aan het lezen en ik weet niet beter of ze zijn dood. Maar in de serie laten ze zien dat ze nog leven, dat vind ik wel een minpuntje. De overige afleveringen wilde ik pas zien als ik boek 3 en 4 had gelezen.

Tja… uiteindelijk heb ik maar toegegeven aan mijn grote zus! Duidelijk…de aanhouder wint in dit geval. En eerlijk gezegd, geen spijt.

written by

2 reacties op Toch maar Netflix

  1. Haha, heel herkenbaar, heb al zeker een jaar Netflix en ik kan niet meer zonder, ik heb natuurlijk veel tijd sinds ik met pensioen ben, dus ik geniet er met veel plezier van
    Al die series, heerlijk
    Groetjes Irene

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.