Aangezien ik nog geen baan heb, maak even goed gebruik van mijn tijd. Mijn flat hier en daar wat veranderen, opruimen en verder met verven in mijn slaapkamer zodra de ramen lekker de hele dag open kunnen.

Lang had ik gedacht, ik wil een kleinere eettafel die je kunt uitschuiven. Maar eigenlijk wilde ik eerst wat anders proberen. Eettafel net anders neerzetten, maar dat was het toch niet. Doordat er een kast stond. Uiteindelijk besloot ik die kast op een ander plek te zetten en de eettafel zo neer te zetten dat die evenwijdig loopt met de bank.

En ja, nu is het prima. De bank wat naar achteren geschoven, want om nog voor de zoveelste keer de eettafellamp te verhangen… Volgens mij heb ik die 6 keer verplaatst, oftewel door mijn vader. Door bank en eettafel tegen elkaar aan evenwijdig te laten lopen heb ik nu een soort eilandje gecreëerd.

Als nu ik aan de tafel zit, kijk ik naar buiten. Ik merk dat ik daardoor vaker aan tafel zit, het nodigt meer uit. Oké, ik kijk wel tegen een ander flatblok aan, maar ik zie ook de lavendelplanten. En als ik van de zomer meer planten neer zet dan kijk ik meer tegen het groen aan. Doordat ik nu die ene kast in een ander hoek heb gezet met een schommelstoel ervoor merk ik dat ik nu daar ook graag zit. Het is voor mijn gevoel een leeshoek geworden. Alleen wil ik met de tijd wel een nieuwe stoel daar neer zetten.

Mijn klerenkast heb ik ook even onderhanden genomen en ik heb zoveel ruimte dat ik daar nu ook legpuzzels in heb staan. Waardoor ik weer op de overloop oftewel de vide (dat klinkt duurder) meer ruimte kan creëren. Wel merk ik dat ik zelfs met mijn laptop graag aan de eettafel zit. Dus wat ik boven ga doen…daar ben ik nog niet uit. Ik heb wel al een kast minder en nu kan een kist ook weg of nog een kast. Het voelt goed.

Ik ben al jaren bezig met minderen van spullen. Ik heb ook tegen mezelf gezegd, als die twee boekenkasten vol zijn, dan moet ik echt selecteren en keuzes maken. Dat geldt ook voor de stripboeken. Als die kast vol is, dan houdt het op. Want ook al heb ik de ruimte om nog twee, misschien zelfs drie kasten te kunnen plaatsen, doe ik dat niet. Ik houd van de ruimte die ik nu heb. Het voelt ruim aan. En ik wil meer planten in huis.

Het voelt lekker aan dat het opgeruimd en ruim is. Nou ja, opgeruimd… Ik wacht met smart tot ik de spullen bij de kringloop kan brengen. En ik moet even een afspraak maken bij het afvalbrengstation. Dan kan ik enkele spullen die ik nog niet weg wil doen naar de schuur brengen. Maar eerst moet de schuur dus wat worden leeggeruimd. Maar, zoals het nu is, ben ik blij en voel me steeds meer opgeruimder.

 

written by

2 reacties op Wat opgeruimd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.