Het is weer zover… WK Voetbal gaat beginnen, zucht! En beste mensen, ik ben absoluut geen voetbal fan. Ik begrijp al die jaren niets van al dat gedoe rondom voetbal en waarom die voetballers zoveel moeten verdienen! Ik bedoel, neem nou hockeyers. Die behalen vaak de top drie en die krijgen maar een schijntje betaald. En die voetballers liggen ook om niets al gauw op de grond en te janken, terwijl hockeyers (mannen en vrouwen!) gewoon stug doorgaan ook al bloeden ze dood. Dat zijn nou echt die hard sporters.

Of tennis, schitterend sport. Vooral als er een prachtige rally is en tennissers aan elkaar gewaagd zijn. Ze staan in hun eentje op het veld en het wedstrijd kan wel uren duren. Geen pauze van zo’n 15 minuten of zo. Nee, ze gaan gewoon door! En ook al zijn ze gesloopt, ze vechten voor elke punt. En wat zij verdienen is ook eigenlijk maar een schijntje van wat de voetballers verdienen. Daarnaast krijgen ze een bepaald bedrag naar gelang hun prestatie is. Hoe verder je in het toernooi komt, hoe meer je betaald krijgt. Want serieus, als voetballer heb je een kans dat je in het veld staat maar misschien 5 keer een bal aan je voet hebt gehad en 6 keer op de grond heb gelegen en toch krijgen ze een belachelijk bedrag. En tennissers moeten het in hun eentje klaren en maar doorgaan!

Ik denk dat jullie het al door hebben, ik ben absoluut geen voetballiefhebber. Alle aandacht gaan naar de WK voetbal terwijl op het moment dat ik dit schrijf Roland Garros en WK hockey op tv is. Waar is de grote oranje gekte voor WK hockey? Nergens!
En serieus, die hockeyers verdienen meer aandacht want ze presteren echt veel beter dan die voetballers. Vaak hebben ze op Olympisch Spelen Goud of Zilver behaald. Ze behalen vaak de top drie in het WK en EK. En waar zijn die voetballers? Gosh, het is een wonder als ze de top drie halen.

Even feiten op de rij van het winnen van finales:
Vrouwen hockey: 8 x WK, 8 x EK, 3 x OS
Mannen hockey: 3 x WK, 3 x EK, 2 x OS

Vrouwen voetbal: 0 x WK, 0 x EK, 0 x OS
Mannen voetbal: 0 x WK, 1 x EK, 0 x OS

De feiten spreken voor zich!

En is het echt nodig dat die voetballers zoveel verdienen? Is het echt nodig al dat oranje-gedoe? Natuurlijk is het een leuk gezicht, maar serieus, een juich-pak??? Altijd in die periode probeer ik geen oranje aan te trekken, want o wee de mensen zouden eens kunnen denken dat ik een grote voetbalfan ben! Geef mij maar een sport als hockey met tennis als tweede favoriet sport.

Gosh, wat ben ik blij dat ik voor een deel van de het WK voetbal in het buitenland zit. De enige keer dat ik van het WK voetbal heb genoten, was in 1998. In die periode heb ik in Engeland gewoond en dat is dan genieten. Want Engeland is toen eerder uitgeschakeld dan Nederland. Tsja, dan is het leuk om die Engelsen duidelijk te maken dat Nederlanders toch wel iets beter zijn. Maar dat is ook echt de enige keer dat ik van A-Z naar alle wedstrijden van Nederland heb gekeken. Alleen maar om die Engelsen daar even te pesten.

Al die andere jaren, ik geef er niets om. Goed, ik ga even naar hockey of tennis kijken!

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.