Herome

Ierland heeft nog steeds een beetje het imago van ‘het groene eiland waar het bijna altijd regent’. Maar met zo’n summiere omschrijving doen we het sprookjesachtige Iand enorm tekort. Want Ierland heeft naast een adembenemend mooie natuur en hartverwarmende bevolking ook een eigentijdse cultuur ontwikkeld. De bevolking is jeugdig (bijna een derde is onder de 25 jaar) en dat geeft het uitgaansleven, de kunstscene en de studentencultuur een frisse boost. WIC putte inspiratie uit het mooie Ierland en vertaalde de Ierse kleurenpracht naar een trendy limited edition: WIC Charming Ireland!

We trappen af met WIC Galway, een sprankelend gouden parelmoerlak. In het West-Ierse stadje Galway vind je een fijn laidback boho-sfeertje. Een must-do is stepdancen op folkmuziek in een van de traditionele Ierse pubs. Zoek je wat meer glamour, dan meng je je met een Gaga-hoofddeksel van meesterhoedenmaker Philip Treacy én je gouden nagels tussen het chique publiek tijdens de Galway Races.

Ladies and gentlemen, hold your horses! Liefhebbers van retro zijn helemaal in hun nopjes in het stoere Cork, de op één na grootste stad van Ierland. De Corkonians hebben zich door de eeuwen heen dapper en moedig verzet tegen Vikingen en Noormannen en hebben daar de bijnaam ‘Rebel Cork’ aan te danken. WIC Cork is een heldhaftige paarse lak met een groene shimmering, waar je rebels hip mee voor de dag komt.

Limerick heeft naast een link met het welbekende rijmpje ook een link naar sport. De stad ademt sport en is zelfs uitgeroepen tot Europese stad van de sport in 2011. Met name rugby is mateloos populair. De krachtige helderpaarse tint WIC Limerick is een fris contrasterend accent op je basic sporty-rock outfit. Het netshirtje is bijvoorbeeld weer helemaal fashionfähig, maar draag het dan wel met een bikerjack van opengewerkt leer.

WIC Waterford in prachtig vuurrood wordt komend najaar dé kleur van de fashionista’s. De dramatische roodtinten worden ook wel ‘vampiermode’ genoemd. En laten de roots van Halloween nu net in Ierland liggen! Het feest wordt er uitbundig gevierd met Dracula festivals, carnavalparades en pompoenfeesten. Met bloedrood gestifte lippen en vuurrode nagels ben je angstaanjagend fashionable. Trick or Treat?

WIC Kilkenny is de meest Ierse shade uit deze collectie: intens donkergroen met een glow. Groen is de kleur van de natuur en het nationale symbool (het klavertje drie), maar het is vooral de kleur van de nationale feestdag: Saint Patrick’s Day. Tijdens deze Ierse variant van onze Koningsdag kleurt alles groen, van bier tot rivier. De als Ierse kabouters (leprechauns) uitgedoste menigte zal groen zien van jaloezie bij de aanblik van jouw Kilkenny green nails!

Het diep donkerblauwe WIC Newbridge dankt z’n naam aan een klein en knus stadje op zo’n 40 kilometer van Dublin. Newbridge is bekend door de Silver Plant, waar het prachtigste zilverwerk wordt geproduceerd. Maar Newbridge is uniek door het Greyhound Stadium, waar firstclass hondenraces worden gehouden. Een uitgelezen gelegenheid om uit te pakken met een te gekke oversized jurk in trapezemodel. En dan natuurlijk met koninklijk blauwe nagels voor een smashing effect. Who let the dogs out?

WIC CHARMING IRELAND_packshot_met namen zwart
WIC Charming Ireland is vanaf oktober te verkrijgen bij diverse drogisterijen, parfumerieën en via www.herome.com. Je hebt al een WIC by Herôme nagellak voor € 5,99. De lijn is onderdeel van de basiscollectie World Inspired Colours bestaande uit 80 kleurlakken. Elke 3 maanden wordt die verrijkt met een Limited Edition. WIC by Herôme kijkt daarbij naar de kleuren die onze mooie wereld rijk is.

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.