Warner Bros. Interactive Entertainment, TT Games, The LEGO Group en Universal Games and Digital Platforms brachten kortgeleden LEGO® Jurassic World opnieuw uit voor de Nintendo Switch™. Het populaire spel uit 2015 bevat natuurlijk ook wat nieuwtjes zoals extra personages, voertuigen en nog veel meer. Dat wilden we bij Banger Sisters natuurlijk zelf wel eens bekijken en uitproberen en daarom gingen we deze keer aan de slag met LEGO® Jurassic World voor de Nintendo Switch™

Spelers kruipen in de huid van heldhaftige filmpersonages, zoals Dr. Ian Malcolm, Dr. Henry Wu, Claire Dearing, Owen Grady en vele andere in de 20 verhaallevels waarin ze kostbaar barnsteen met dinosaurus-DNA moeten verzamelen. Spelersgebruiken het verzamelde DNA om compleet nieuwe dinosaurussen te creëren en met de dino-aanpasser kleuren, lichaamsdelen en vaardigheden te mengen of te combineren. Bovendien kunnen ze in de reusachtige voetsporen van de LEGO-dinosaurussen treden en het spel zelf als dinosaurus spelen. Aldus de beschrijving van het spel LEGO® Jurassic World. Tijd om dat zelf eens uit te vinden.

Wanneer we het spel opstarten begint de muziek al te spelen en kom je meteen in de sfeer van Jurassic Park. Hoewel het natuurlijk een Lego spel blijft, dus de bekende blokjes, zijn de graphics bijzonder mooi, je kan echt zien dat het spel hier en daar wat is opgepoetst. Het spelen is geweldig leuk; als één van de personages ga je op zoek naar barnstenen waarin zich het DNA van verschillende dinosaurussen bevindt. Met de gevonden DNA kunnen compleet nieuwe dinosaurussen worden gemaakt. Daarnaast kun je niet alleen als ‘menselijk’ personage spelen, maar ook als dino. Superleuk!

Het spel bevat 20 verhaallijnen en zorgen voor eindeloos speelplezier. Het zoeken in het spel naar het benodigde DNA vergt wat oefening, maar is zeker een mooie uitdaging te noemen. Hier is het spel gespeeld door twee verschillende leeftijdscategorieën; eentje waarvoor dit spel is bedoeld en eentje die volwassen is en dat was ontzettend leuk om te zien. De jongste speler ervaarde het spel als spannend. Er moet veel gezocht worden, rondrijden in de jungle en er wordt een beroep gedaan op de creativiteit met het dino-aanpasser. Ook wordt er tijdens het spel een hoop informatie gegeven over de dino’s zelf. Zo wordt het spel behalve leuk ook nog eens bijzonder leerzaam.  De andere speler, die inmiddels de leeftijd van 21 heeft bereikt, waande zich even terug in zijn jeugd en genoot zo mogelijk nog meer van de mooie veranderingen en vele extra’s die het spel nu heeft. Niet echt een spel dat alleen voor kinderen leuk is dus.


Onze conclusie is dat Lego Jurassic World een geweldig leuk spel is voor jong en oud. Hier heeft het voor heel wat gezellige speeluurtjes gezorgd. Dit spel speel je niet zo even snel uit, er wordt dan ook tot op de dag van vandaag volop verder gespeeld in dit gave dino avontuur. Zeker een leuk ideetje om vast in het achterhoofd te houden wanneer er straks weer cadeaus moeten worden gekocht voor de december feestmaand, want hier hebben kinderen -en sommige volwassenen- echt lang plezier van.

LEGO Jurassic World voor de Nintendo Switch heeft een PEGI-classificatie van 7 jaar en ouder en is nu verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 34,99. Het spel is ook verkrijgbaar voor Xbox One en PlayStation® 4.

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.