Prachtige infographic over de geschiedenis van de Gouden Palm

De winnaar van de Gouden Palm van dit jaar is de meeslepende film WINTER SLEEP van Nuri Bilge Ceylan. Tevens won de film de Audience Award op Sydney Film Festival 2014. Als er één film is die je moet zien dit jaar is het WINTER SLEEP. De film draait nu in een theater bij jou in de buurt. Bekijk nu hier de eerste trailer van de indrukwekkende film.

De gepensioneerde acteur Aydin (Haluk Bilginer) runt een hotelletje in Centraal-Anatolië samen met zijn jonge vrouw Nihal (Melissa Sözen), met wie hij een stormachtige relatie heeft, en zijn zus Necla (Demet Akbag), die nog steeds haar recente scheiding verwerkt. ‘s Winters, bij het vallen van de eerste sneeuw, vormt het hotel hun schuilplek, maar evenzeer een onontkoombare plaats die hun onderlinge rancunes aanwakkert.

Winter Sleep wordt door de internationale pers enorm goed onthaald en krijgt op IMDB een spectaculaire 9.1
Regisseur Nuri Bilge Ceylan schreef in zes maanden het screenplay. Het is de tweede Turkse film die een Gouden Palm wint (de eerste was YOL in 1982).
Ceylan wist zijn 200 uur aan ruw materiaal uiteindelijk terug te brengen naar 196 minuten waarvan je geen seconde zult willen missen.

Blijf op de hoogte van alles rondom WINTER SLEEP door de Facebookpagina van Cinéart Nederland te volgen: www.facebook.com/CineartNederland

 

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.