• 60 heerlijke, plantaardige recepten van hapje tot desserts.
• Met concrete tips voor een makkelijke en haalbare overgang naar een veganistische levensstijl.
• Hét boek om vegan food volledig te leren appreciëren.

Chef Yolan en gastvrouw Tekla van restaurant Lento nemen je mee op een unieke culinaire reis door de veganistische keuken. Geen smakeloze of eenzijdige gerechten, maar een toegankelijke, bourgondische en verrukkelijke insteek.
Lento breekt met de traditionele kijk op plantaardige gerechten en brengt een frisse, gedurfde keuken. Zelfs de grootste vleeseters geven aan totaal niets gemist te hebben wanneer ze bij Lento zijn gaan eten!
Dit kookboek staat vol met écht lekkere recepten die ervoor zorgen dat je niets hoeft te missen en dat je niet eens doorhebt dat je zonder dierlijke producten hebt gekookt.

RESTAURANT LENTO IN HASSELT WON AL DRIE JAAR OP RIJ DE BEVEGAN AWARD VOOR BESTE VEGAN RESTAURANT IN BELGIË.

Met Vegan zoals je het nog nooit proefde willen Yolan en Tekla iedereen laten ervaren hoe lekker de vegan keuken kan zijn, in de hoop zo de lezer te inspireren om eens wat vaker een dag geen vlees te eten of zelfs de overstap naar een volledige vegan lifestyle te maken. De missie van Lento is dan ook om mensen aan te tonen dat plantaardig eten minstens zo smaakvol is als een klassieke maaltijd en dat je echt niets hoeft te missen bij een vegan lifestyle.

Aan de hand van hun eigen ervaringen bij het overstappen van echte vleeseters tot veganisten hebben ze een aantal stappen voor je opgeschreven die op zich niet moeilijk te volgen zijn. Vervolgens krijgt de lezer een inleiding in gedurfde kruiden en andere smaakmakers die het gerecht volledig ‘af’ maken.
Dit is een heerlijk bourgondisch kookboek waar veel gebruik word gemaakt van suiker en zout. Het is dan ook niet bedoeld om mee af te vallen, maar juist om je de vegan keuken op een unieke manier te laten ontdekken.

De recepten zijn onderverdeeld in 6 hoofdstukken; voor bij de borrel, voorgerechten, soep, hoofdgerechten, desserts en voor bij de koffie. In het eerste hoofdstuk vind je vooral verrassende aperitiefjes, zoals cocktails, mocktails en lekkere hapjes als worstenbroodjes. Die wij overigens gemaakt hebben en blij verrast waren door de speculaaspasta die je aan het vegan gehakt toevoegt. Bij het hoofdstuk ‘Voorgerechten’ vallen gelijk het eerste en het laatste recept op; de gravad lax van biet met boekweitsalade (overheerlijk!) en de bloemkoolhotwings met barbecuesaus (heerlijk en verrassend comfort food).

Ik laat dit kookboek aan iedereen zien die bij ons op visite komt, want ik ben zo te spreken over de creativiteit, de liefde en het enthousiasme dat bij de gerechten komt kijken. Nog nooit eerder heb ik zulke briljante manieren gezien waarop het oog voor de gek word gehouden. Zo word er gepekelde watermeloen gebruikt om o.a. nigiri met wasabi-veganaise te maken. Dit lijkt zo erg op zalm dat je mond echt even totaal verrast wordt tijdens het eten ervan. Echt geniaal hoe ze van iets zoets iets hartigs weten te maken. Een gerecht met oesterzwammen en sjalotten wordt ook naar een next level getild door miso-sherryschuim.
Het hoofdstuk met de hoofdgerechten biedt veel lekkers dat geïnspireerd is door gerechten van over de hele wereld. Van de Marokkaanse tot de Spaanse keuken; voor ieder is er wel wat lekkers te maken.
De desserts zien er – mede door de kleurencombinaties en de opmaak – zo heerlijk uit dat je gelijk aan de slag wilt, en ook hier zijn de melkvervangers gewoon makkelijk in de supermarkt verkrijgbaar.
Wij gingen enthousiast aan de gang met het hoofdstuk ‘Voor bij de koffie’. Vooral de bounty’s van kokosmelk en rijstmelkpoeder worden met gemalen pistachenoten als topping naar een hoger niveau getild.

De cover van Vegan zoals je het nog nooit proefde, sprak me gelijk aan. Een heerlijk opgemaakt zwart bord dat er uitziet alsof het uit een Michelinsterren-restaurant komt en een romantische huiselijke foto ernaast zorgden ervoor dat mijn nieuwsgierigheid gelijk gewekt werd.
Vegan zoals je het nog nooit proefde staat vol met de meest kleurrijke gerechten, waarbij je soms twee keer moet kijken of het niet echt vlees of vis is in de gerechten. De mooie gerechten worden afgewisseld met foto’s uit de keuken en gezellige en romantische familiekiekjes. Soms is er bij een gerecht meer uitleg nodig en dan vind je op een aantal pagina’s duidelijke foto’s van de stappen; zonder poespas. Gewoon waar het om draait in de vegan keuken: liefde voor dieren, liefde voor eten, liefde voor de producten en vooral liefde voor elkaar.

Uitgeverij: Lannoo
ISBN: 9789401479394
Pagina’s: 207
Prijs: €25,99

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.